Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Επιτυχημένη η εκδήλωση Κοπή Πίτας 2015 της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών»

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η 12η εκδήλωση  «Κοπή Πίτας» της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας απ’ τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Η συμμετοχή, όπως κάθε χρόνο, υπήρξε μεγάλη  ξεπερνώντας  τους 1000 συμμετέχοντες. Η φετινή όμως χρονιά μας εξέπληξε θετικά καθώς παραβρέθηκαν πάρα πολλοί νέοι που ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδος και την Βόρειο Ήπειρο. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Κόρινθο,την Τρίπολη, την Λάρισα, το Βόλο, την Θεσσαλονίκη.
Η βραδιά ξεκίνησε με την μουσική μπάντα του Χρήστου Λούφη, απ την Φράστανη της Δερόπολης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του σωματείου μας παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Ακολούθησε συνοπτική αναφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  το 2014 απ την Γ. Γραμματέα Λαμπρινή Στέφου. Στη συνέχεια ο λόγος εδόθη στην πρόεδρο της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Ελένη Δήμου η οποία αφού χαιρέτησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην ανάγκη της συσπείρωσης του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και στην   σημαντικότητα της ενεργής συμμετοχής των νέων στα κοινά του τόπου μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, Ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης , ο  Γενικός Πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Λεωνίδας Παππάς ,ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ « Μέγκα» κ. Χρηστάκης Κίτσιος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών τίμησε τον κ. Νικόλαο Κοτροκόη για την προσφορά και την αφοσίωση που υπέδειξε ως Γενικός Πρόξενος Αργυρόκαστρου στηρίζοντας τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε η πρόεδρος της ΝεΒ, Ελένη Δήμου.
Μεταξύ των επίσημων παρευρέθηκε  κλιμάκιο της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων με  τον Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Πέτρο Καραγιαννόπουλο  καθώς και ο κ. Χρήστος Ντούτσης έπαρχος Άνω Δερόπολης, ο κ. Ανδρέας Κούρτης  Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, ο κ.  Φρέντυ Μπελέρης Πρόεδρος Παραρτήματος «Ομόνοιας Χιμάρας» ο κ. Ηρώδης Νταλιάνης Έπαρχος Λιβαδειάς αλλά και αρκετοί πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και  Ενώσεων Νεολαιών.
Αφού πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας τη σειρά πήρε ο χορός που διήρκησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες με τον Σάββα Σιάτρα, τον Κώστα Τζίμα, τον Χρήστο Πότση στο τραγούδι, τον Βαγγέλη Μάτσια στο κλαρίνο, και τον Σπύρο Αλεύρωνα στο ντέφι.
 
Η "Νεολαία Βορειοηπειρωτών" ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση και εύχεται χρόνια πολλά με μια ελπιδοφόρα χρονιά γεμάτη υγεία!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου