Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Βαγκαλιατινών στην Αθήνα για το θέμα της νέας διοικητικής διαίρεσης στα χωριά μας

Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Βαγκαλιατίων Αθήνας με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Ομόνοιας Γιώργου Τζουμάκα,προέδρου του χωριού Ανέστη Καρκασίνα και προέδρου της αδελφότητας Βαγκαλιατίων Αθήνας Δημήτρη Ρίζου. Ύστερα από τη πληροφόρηση για τις αλλαγές που θα επέλθουν στα χωριά της ελληνικής μειονότητας με τη συγχώνευση χωριών σε δήμους.
Ο αλβανικός επεκτατικός εθνικισμός των αλβανοτσάμηδων κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή διαβούλευσης των νέων δήμων της Αλβανίας,το χωριό μας και ηΣωπίκη να ενωθούν με τα τσαμοχώρια και έδρα του δήμου τη Κονίσπολη. Σύσσωμοι οι χωριανοί αποφάσισαν να προβούν άμεσα σε έντονες κινητοποιήσεις,συλλογή υπογραφών,συνάντηση με τον αλβανό πρόξενο στην Ελλάδα,συνάντηση με τον έλληνα υπουργό εξωτερικών. Κρίναμε απαράδεκτη την απόφαση για την απόσχιση μειονοτικών χωριών και την κατ’ επέκταση συνένωση τους με αλβανικά χωριά,γεγονός που αποδεικνύει τις εθνικιστικές βλέψεις της αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.Η απόφαση σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία έρχετε σε αντίθεση με τους νόμους περί μειονοτήτων,και δε συνάδει με τη πορεία ενός κράτους που έχει θέσει σα στόχο την είσοδο στην ευρωπαϊκή ένωση. 
Σαν αδελφότητα θα αντισταθούμε στην άδικη απόφαση και θα κινητοποιηθούμε για την αποφυγή της. Αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την ενημέρωση όλων των φορέων και Βορειοηπειρωτών που μένουν στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της αδελφότητας Αγίου Δονάτου
Δημήτρης Ρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου