Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"Σύγκρουση" υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας στα Τίρανα για την ΑΟΖ και το ζήτημα των Τσάμηδων

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν αναγνωρίζουμε το Τσάμικο ζήτημα
BUSHATI:Να ξεπεραστούν τα ιστορικά εμπόδια
Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στα Τίρανα για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του, Ditmir Bushati κατέστη σαφές ότι το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων  εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.
Οι Αλβανοί συνέχισαν το βιολί τους θέτοντας στον κ. Βενιζέλο και το θέμα των Τσάμηδων.

O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το κράτος που εκπροσωπεί  δεν αναγνωρίζει το Τσάμικο ζήτημα , ενώ για τα θαλάσσια σύνορα είπεότι πρέπει να ακολουθηθεί μια πρακτική  όπως έπραξαν η Ελλάδα και η Ιταλία.
Ενώ ο  Bushati ζήτησε από την Ελλάδα να δεχθεί την ύπαρξη του Τσάμικου ζητήματος, ενώ για τα  θαλάσσια σύνορα επανέλαβε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ανατρέπει τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Bushati κατέστησε σαφή τη βούληση της Αλβανίας να τακτοποιήσει όλα τα θέματα που θεωρούνται «ιστορικοί περιορισμοί» και αυτά που συνεχώς δημιουργούνται, με θάρρος και πολιτική βούληση, με βάση τις αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

2 σχόλια:

  1. aytos toy KEAD o yfypoyrgos pws afise to Bushiati na kamei tetia gkafa kai na zitisei to tsamiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o poulis ekane to pouli afti ti fora pou tethike to tsamiko???me poion tropo tha ofelisei to borioipiroti kai tin ellada aytos, otan yperaspizetai ta symferonta tou albanou????

    ΑπάντησηΔιαγραφή