Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Ράμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Βενιζέλο

Ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δέχθηκε σήμερα τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ. Ράμα, εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε τη βούληση της αλβανικής κυβέρνησης να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία αυτή, για ένα καλό πνεύμα φιλίας και  ενδιαφέροντος των δύο χωρών. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτιμήθηκε η απόδοση των σημερινών διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν τα τωρινά θέματα και εκείνα που κληρονομήθηκαν από τα παλιά.

«Η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την περιφερειακή συνεργασία.
Η συμφωνία μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής », δήλωσε ο πρωθυπουργός Ράμα.
.Ο Ράμα ευχαρίστησε το Βενιζέλο και για τη στήριξη της Ελλάδος που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει την Αλβανία στη διαδικασίας ολοκλήρωσης και στο πλαίσιο της επόμενης ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βενιζέλος, συνεχάρη το Ράμα για τα νέα του καθήκοντα, και εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του για τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε μια νέα φάση  συνεργασίας.

1 σχόλιο: