Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος - Μέτα: Καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας,κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στα Τίρανα  συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και  για την επέκταση της συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Ο κ. Μέτα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα δώσει μια ειδική εισφορά κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, ιδίως στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και άλλων χωρών της περιοχής. 

Ο Μέτα και ο Βενιζέλος μοίρασαν την κοινή πεποίθηση ότι η Αλβανία και η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνουν τις διμερείς προσπάθειες για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας ως ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια σταθερή περιοχή που προσφέρει ευημερία για όλους τους πολίτες των γειτονικών χωρών.
Ο Μέτα εξέφρασε επίσης την πλήρη προθυμία να επεκτείνει τις υπερ- κοινοβουλευτικές ανταλλαγές, ως συμβολή στην περαιτέρω επέκταση των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι για την Αλβανία προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί  η ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων  .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου