Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κλάπηκαν στην Ήπειρο, χρησιμοποιούνται από τη μαφία στο Λαζαράτι

Κλάπηκαν στην Ήπειρο, χρησιμοποιούνται από τη μαφία στο ΛαζαράτιΣε κλοπές αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και φορτηγών από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια συμμορίες χασισοκαλλιεργητών από το Λαζαράτι.
Σύμφωνα με έγκυρες κι επιβεβαιωμένες πληροφορίες στην Αλβανική κωμόπολη η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις χασισοκαλλιέργειες, έχουν μεταφερθεί την τελευταία τετραετία πάνω από εικοσιπέντε φορτηγά. Αρκετά εξ αυτών έχουν κλαπεί στην Ήπειρο.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, μέσα από μία περιπέτεια που είναι στην κυριολεξία απίστευτη και υπήρξε κι εξαιρετικά επικίνδυνη κατάφεραν να φτάσουν στο Λαζαράτι και να αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους.Παρότι από τότε ενημέρωσαν τις διπλωματικές αρχές ουδέποτε κατέστη εφικτή η επιστροφή των αυτοκινήτων αυτών.
«Οι συμμορίες είναι πολύ καλά οργανωμένες. Ξέρουν πότε θα χτυπήσουν στην Ελλάδα... Και ξέρουν πως θα περάσουν στην Αλβανία χωρίς να κινήσουν υποψίες στο Τελωνείο. Δεν είναι τυχαίο ότι από την έρευνα που έχουμε κάνει προκύπτει πως συνήθως κλέβουν την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα....» λέει στο Epiruspost.gr Γιαννιώτης ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής, κατάφερε να εντοπίσει το φορτηγό του στο Λαζαράτι αλλά όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνει ότι είναι αδύνατο να πάρει πίσω την περιουσία του.
Οι αλβανοί χασισοκαλλιεργητές στην κωμόπολη Λαζαράτι, στον αλβανικό νότο, έχουν τοποθετήσει στην καρότσα των κλεμμένων αγροτικών βυτία, προκειμένου να μεταφέρουν νερό για να καλύψουν τις ανάγκες σε πότισμα των φυτειών τους, που καταλαμβάνουν μεγάλες ορεινές εκτάσεις, πάνω από τον οικισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από τα ελληνικά φορτηγά κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές πριν από ενάμισι μήνα, όταν έκαναν τη μία και μοναδική επιχείρηση στο Λαζαράτι για την εξάρθρωση χασισοκαλλιεργειών.
Η υπόθεση είναι γνωστή στις ελληνικές διωκτικές Αρχές, οι οποίες το έχουν θέσει και στους Αλβανούς αστυνομικούς κατά τις διασυνοριακές συναντήσεις που είχαν.
Όμως πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί μόνο με την ανάλογη πολιτική πίεση και πάντα στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που έχει υπογράψει το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το Αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών.
Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου