Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Έλληνα Υπουργού Εργασίας κ. Ξέρα και τον κατηγορεί για πράξη προδοσίας.

Οι Αλβανοί εθνικιστές προσπαθούν να φοβίσουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.
Οι ηγέτες της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Έλληνα Σπύρου Ξέρα. Στην ποινική δίωξη της Ερ. Συμμαχίας, ο υπουργός κατηγορείται για παράδοση εδάφους και για υποτέλεια σε ξένες χώρες.
Το κατηγορητήριο της Ε.Σ. στηρίζεται στη συνάντηση του Σπύρου Ξέρα  με τον Έλληνα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παπά στο Βουλιαράτι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου όπου ο Ξέρας του επεσήμανε ότι δίνει μάχες πολλά χρόνια γι αυτό τον τόπο και αυτοί πρόσθεσαν "για τη Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα."
 Είναι τραγικοκωμικά αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Αλβανία και πολύ επικίνδυνα εις βάρος της ελληνικής μειονότητας που ζει στη Βόρεια Ήπειρο και όχι μόνο.
Κατηγορούν για προδοσία έναν έλληνα υπουργό, έναν φλογερό πατριώτη ως παραδειγματισμό για οποιοδήποτε βορειοηπειρώτη τολμίσει και σηκώσει ανάστημα η μιλήσει ελεύθερα για την πατρίδα του.
Όμως δε θα τους περάσει!!!! 
Παρακάτω θα βρείτε το πλήρες κείμενο της αγωγής.


"Μέσα από τον Τύπο και πιο συγκεκριμένα, μέσω της Αλβανικής Εφημερίδας (Gazeta shqiptare) της 16ης Νοεμβρίου 2012, ενημερωθήκαμε στη 2η και 3η σελίδα της ότι ο Έλληνας βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" ήταν στην Αλβανία στις 12 Αυγούστου 2012 στην  επέτειο θανάτου του Αλβανού πολίτη Αριστοτέλη Γκούμα. Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς μεταξύ άλλων είπε:
"Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρο, η Ήπειρος είναι μία. Μόνο ένα κομμάτι παρέμεινε σκλαβωμένο και δεν είναι ελεύθερο. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε αυτές τις Θερμοπύλες. Πάνω απ 'όλα είστε εσείς οι πρώτοι, εσείς που ζείτε εδώ, και έχετε όλη αυτή την πίεση των αλβανικών θεσμών. Με τη βοήθεια των έξυπνων Ελλήνων, πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσει η στιγμή που αυτό το κομμάτι της ελληνικής γης θα γίνει, έστω και προσωρινά, αυτόνομο, καθώς είναι σε ισχύ οι αποφάσεις του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Στη συνέχεια, έρχεται και η ελευθερία που έχουμε ζητήσει. Αξέχαστη να είναι η μνήμη του Αριστοτέλη!Αθάνατος, ο θάνατος δεν υπολογίζεται. Μία είναι η Ελλάδα, για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε. Το ίδιο μήνυμα είναι και στην Κύπρο, στη σκλαβωμένη μας Κύπρο .Πάνω σε αυτό τον τάφο πρέπει να ορκιστούμε για την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, τα ιδανικά μας. Ζήτω η Ελλάδα!
Εν τω μεταξύ, στις 28 Οκτώβρη 2012 ο Χρήστος Παπάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρο Ξέρα, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επετείου του ΟΧΙ , προς τιμήν των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο αρ. φύλλου της  Αλβανικής Εφημερίδας, την 28η Οκτωβρίου του 2012 ο υπουργός Ξέρας δεν αρκέστηκε μόνο στις εκδηλώσεις στο Βουλιαράτι, αλλά εμφανίστηκε σε μια μυστική συνάντηση μέσα στην Εκκλησία του Βουλιαρατίου μαζί με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παπά. Η Αλβανική εφημερίδα πληροφορεί ότι για πηγή ειδήσεων έχει την προσωπική ιστοσελίδα του Χρήστου Παπά ο οποίος σε αυτό το site έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες της συνάντησης των δύο πολιτικών. Σε αυτό το φύλλο της Αλβανικής εφημερίδας έχει και τηλεομοιοτυπία  από την ιστοσελίδα του Χρήστου Παπά σχετικά με τη συνάντηση με τον υπουργό της Αλβανίας. Επίσης  o βουλευτής Παπάς έχει δημοσιεύσει ένα μέρος της συνομιλίας του με τον Υπουργό Ξέρα, όπου αναφέρει: "Οι Αλβανοί έχουν βρει και κάνουν. Αλλά μια μικρή ομάδα από αυτούς (αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, της Λέσχης Νέων Πατριωτών και Αυτοδιάθεσης) δεν μπορεί να μας κάνει πιέσεις στη γη της Βορείου Ηπείρου. Αυτοί έχουν ενωθεί και έχουν γίνει ένα.  Αλλά εσείς τι κάνετε για να προστατεύσετε τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών; Σιωπάτε και ακόμα θέλετε να έρθετε σε διάλογο μαζί τους; Ντροπή!


Σπύρος Ξέρας:
"Με ποιον νομίζεις ότι μιλάς;! Ήρθατε εδώ για πρώτη φορά και θέλετε να δεχτείτε πιο ήρωας από τι εγώ; Αν για σας είναι η πρώτη φορά που έρχεστε εδώ, εγώ έχω χρόνια που αγωνίζομαι για να προστατεύσω τη Βόρειο Ήπειρο! Τώρα είμαι με τους Δημοκρατικούς, υπουργός της κυβέρνησης και θα προστατεύσουμε πιο καλά τα συμφέροντα της Βορείου Ηπείρου " 
Χρήστος Παππάς: 
 " Αφήστε τα παραμύθια. Εσείς το γνωρίζετε ότι εμείς δεν τους φοβόμαστε αυτούς.Και ενημερωτικά εγώ πάτησα στην ευλογημένη γη της Βορείου Ηπείρου από τον καιρό του Ραμίζ Αλία.Δεν φοβήθηκα! Δεν είναι καιρός τώρα να δείχνουμε ο ένας στον άλλον ποιος έχει κάνει περισσότερους ηρωισμούς. Ότι λέμε και ότι κάνουμε, το κάνουμε για τη Βόρειο Ήπειρο.Εμείς πρέπει να κάνουμε τα ίδια. Αυτό έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε"

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού τoυ Κοινοβουλίου  της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ο πολίτης Σπύρος  Ξέρας όταν έγινε βουλευτής  μεταξύ άλλων, έχει ορκιστεί να «προστατεύσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Αλβανίας".
  Από τον παραπάνω διάλογο φαίνεται ξεκάθαρα ότι  ο Υπουργός Ξέρας δεν προστατεύει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Αλβανίας, τουναντίον  έχει  χρόνια  που αγωνίζεται ενάντια στην ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Από τη συσχέτιση μεταξύ της δημόσιας ομιλίας του βουλευτή Χρήστου Παπά στις 12 Αυγούστου 2012 και του διαλόγου με τον Υπουργό Ξέρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι με τον όρο Βόρειο Ήπειρο εννοούν την  Ελλάδα, και σαν συμπέρασμα καταλήγουμε ότι ο υπουργός Ξέρας "έχει χρόνια που προστατεύει την  Ελλάδα" και αφού είναι υπουργός με τους Δημοκρατικούς "θα προστατεύσει καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας."

Στην καλύτερη δυνατή περίπτωση , σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Ξέρας έχει τεθεί στην υπηρεσία των ξένων χωρών, όπου, μέσα από τις δράσεις του έχει παραβιάσει τις έννομες σχέσεις για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σχέσεις αυτές που προστατεύονται ιδιαίτερα από την  ποινική νομοθεσία μέσω του άρθρου 218 ή 208 του Ποινικού Κώδικα.
Επίσης, από το διάλογό του με τον βουλευτή Παπά αντικειμενικά φαίνεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε με την τοποθέτησή του στην υπηρεσία του ελληνικού κράτους για να εκτελέσει εχθρικές πράξεις κατά της Δημοκρατίας της Αλβανίας για να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από αυτούς για να επιτευχθεί ο στόχος της "μη επανάληψης μιας δεύτερης Κύπρου".
Τονίζουμε ότι αυτό το έγκλημα θεωρείται πλήρης από τη στιγμή της ανάθεσης υπηρεσίας ή την παροχή βοήθειας και όπως φαίνεται από τον διάλογο συμπεραίνεται ότι ο υπουργός Ξέρας είναι σε υπηρεσία εδώ και χρόνια "αγωνιζόμενος για την προστασία της Βορείου Ηπείρου".
Όσον αφορά την υποκειμενική πλευρά, το έγκλημα φαίνεται ξεκάθαρα ότι διαπράχτηκε εκ προθέσεως και με σκοπό να διαπράξει πράξεις κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας.
Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην αλβανική Εφημερίδα περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Έλληνα βουλευτή Χρήστου Παπά, http://xristospappas.blogspot.com/.

Ζητάμε από την εισαγγελία να προχωρήσει περαιτέρω με τη συλλογή των οπτικοακουστικών τεκμηρίων και άλλων εγγράφων από τη συνάντηση στο Βουλιαράτι στις 28 Οκτωβρίου 2012, καθώς και να ανακρίνει τον Έλληνα βουλευτή Χρήστο Παπά και τον υπουργό Σπύρο Ξέρα για το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο τελευταίος. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με το ελληνικό κράτος μέσω αιτήσεων δικαστικής συνδρομής.
Ως αποτέλεσμα,
Απαιτούμε:
 Να ξεκινήσει η  ποινική διαδικασία κατά του πολίτη Σπύρου Ξέρα, που γεννήθηκε στη Δερβιτσιάνη (Αργυροκάστρου) στις 2 Μαρτίου 1967.




 


8 σχόλια:

  1. de tha sas perasei zagaria albanoi.....oi borioipirots einai ellines kai ws ellines tha pethanoun, alla esas pote de tha sas fovithoume...kathikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. τομαρια............πουλημενα αλβανοι!!!!!!!!!!!!!!!τουρκοσποροι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o kseras den fovithike kai den fovatai...simera egrap[se sto fb toy ζητω η ελλαδα, ζητω η βορειος ηπειρος.......bravo upourge..exeis ta kotsia kai bravo sou, makari na sou emiazan kai oi alloi politikoi mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SPYRO KSERA PROXWRA, OLOI OI BOREIOHPEIRWTES MAZI SOU...TWRA EINAI H WRA, AN LIGISOUME TWRA MIA ZWI THA MAS PATANE.KSIPNISTE ELLINES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κινιγανε το ξερα επειδη μιλησε για βορειο ηπειρο...δηλαδη εμις πρεπει να λεμε ζητω η αλβανια η χορα μας;;;;ελεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ Η ΔΡΟΠΟΛΗ, Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ, Η ΚΟΡΥΤΣΑ, Η ΠΡΕΜΕΤΗ, ΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ, ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΞΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τρελός είναι τρελός ο υπουργός. ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΖΗΤΟ Η ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή