Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Στην Κεφαλλονιά ο τ.Πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο

Στην Κεφαλονιά ο τ.Πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος ΝάνοΤην Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, το Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλλονιάς επισκέφθηκε, μετά από Πρόσκληση, ο τ.Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ.Fatos Nano συνοδευόμενος από την σύζυγο του. Τον κ.Nano,υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη τιμή, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ.Διονύσης Λυκούδης, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Νίκος Ανουσάκης. 

Στην Σύσκεψη Υποδοχής, που ακολούθησε και Προέδρευσε ο κ.Λυκούδης, επισημάνθηκε η ιστορική στιγμή της Επίσκεψης του κ.Nano στην Κεφαλονιά, όπου δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία η Αλβανική Κοινότητα, με ενεργή παρουσία στις Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και τις Τέχνες.

Ο κ.Κεκάτος, πρότεινε την δημιουργία στο Αργοστόλι, του 1ουFORUM Επιχειρηματικότητας μεταξύ Αλβανίας και Κεφαλλονιάς, με Πρόεδρο τον κ.Nano, όπου θα καταγραφούν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των Επενδύσεων, των Τουριστικών και των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την συμμετοχή Προσωπικοτήτων από την Αλβανία και την Χώρα μας.
Ο κ.Ανουσάκης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Κεφαλλήνων και Αλβανών σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς του Νησιού, με την δεύτερη πλέον γενιά μεταναστών από την γειτονική Χώρα να προοδεύει σημαντικά.
Ο κ.Nano, αφού ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο λαών και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις φυσικές ομορφιές του Νησιού και το ιδιαιτέρως φιλόξενο κλίμα, που εισπράττουν οι Συμπατριώτες του στην Κεφαλλονιά, που την θεωρούν πλέον ως δεύτερη πατρίδα τους.
Τέλος ο κ.Λυκούδης προσέφερε στον κ.Nano, Τιμής ένεκεν συμβολικά δώρα και παρέθεσε στον Κύριο και την Κυρία Nano Δείπνο, όπου συμμετείχαν
Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, σε ένδειξη Φιλοξενίας για την παρουσία τους στην Κεφαλλονιά.