ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», που γεννήθηκε και κατοχυρώθηκε μετά από μια εικοσαετή προσπάθεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να βρει το δικό της αυθεντικό και θεμιτό πολιτικό οίκημα, έδωσε στις 23 Ιουνίου 2013 την πρώτη πολιτική του μάχη, διεκδικώντας την προβολή και προώθηση των πάγιων αιτημάτων των Ελλήνων για την διασφάλιση της ταυτότητάς τους,της αξιοπρεπούς συμμετοχής στα κέντρα αποφάσεων, της ασφάλειας ζωής και περιουσιών, της ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού καθώς και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Μπόρεσε να εντάξει στις ατζέντες των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα το πλαίσιο των ζητημάτων της μειονότητας με προβλήματα που αιωρούνταν άλυτα και ανέγγιχτα επί δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι τη διαχείρισή τους είχαν αναλάβει πολυσυλλεκτικές δυνάμεις και πρόσωπα φερόμενα ως εθνοπατέρες.
Από όλη την προεκλογική συμπεριφορά του Κόμματος των Ελλήνων και των ηγετών του αποδείχτηκε ότι τους εθνικούς στόχους που έβαλε στο τραπέζι των συνομιλιών ο φορέας αυτός, όσο με το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, τόσο με το Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν τους διαπραγματεύτηκε ούτε με κάποιες θέσεις προσώπων στην εξουσία, ούτε με κάποια αντεθνικά ανταλλάγματα.
Με αγνή πρόθεση και με εθνική ευθύνη, ο πρόεδρος, το προεδρείο και το Εθνικό Συμβούλιο επιχείρησαν τη συσπείρωση των Ελλήνων σε ένα μεγάλο ομοιογενή συνασπιμό όπου συνάμα μπορούσε να αποκαταστούνταν στους κόλπους του η τσαλαπατημένη δημοκρατία και να ανασταίνονταν το εθνικό συναίσθημα και η μαχητικότητα με έκβαση την αξιοπρεπή και αξιόλογη εκπροσώπηση όχι μόνο στη νομοθετική αλλά και στην υπόλοιπη εξουσία του κράτους σύμφωνα με το ποσοστό που ανήκει σε κάθε περιοχή και σε κλίμακα επικράτειας. Επιβεβαίωσε με τις ενέργειές του ότι με ελάχιστες προσπάθειες αλλά και με σωστό προγραμματισμό και επιμονή είναι δυνατό να λυθούν με τη σειρά τους αρκετά από τα προβλήματα. Απέδειξε με το θάρρος του ότι χωρίς να συμμετέχεις στον αγώνα και χωρίς να δώσεις μάχες δε μπορείς να επικυρωθείς και γίνεις παράγοντας που να σε υπολογίζουν.
Και όλα αυτά, που αποτελούσαν την εγγύηση και την ελπίδα για το μέλλον του Ελληνισμού στην Αλβανία, ενόχλησαν σοβαρά τις συντηρητικές και καθεστωτικές δυνάμεις στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αναζωπύρωσαν τα αντεθνικά κυκλώματα να δραστηριοποιήσουν υποχθόνιες δυνάμεις για να παρεμποδίσουν την σταθερή και ανοδική πορεία του ενός και μοναδικού στην ιστορία Κόμματος των Ελλήνων.
Κατά του Κόμματος των Ελλήνων κυριάρχησε η μαύρη προπαγάνδα, το ψέμμα, η λάσπη, οι συκοφαντίες κατά του θεσμού και των ανθρώπων του.Χαρακτήρισαν το κόμμα ως «μόρφωμα» του Μπερίσια, ως συνεργάτη των τσάμηδων, ως απόπειρα διάσπασης της μειονότητας, χωρίς να αποδεχτούν την αλήθεια ότι το κόμμα αυτό ιδρύθηκε μέσα από τα σπλάχνα του Ελληνισμού ως ιστορική αναγκαιότητα και ως επίκληση της εποχής, χωρίς να αναφέρουν το ότι το πρόγραμμά του και όλη η σύνθεσή του είναι μόνο ελληνική, χωρίς να παραδεχτούν ότι τη διάσπαση και τη διάλυση στη μειονότητα την έφεραν οι ίδιοι του κατεστημένου αφού δε σεβάστηκαν στο ελάχιστο τις αρχές της δημοκρατίας και της εξέλιξης. Η Ομόνοια, που ήταν η μοναδική εθνική οργάνωση του Ελληνισμού είχε μετατραπεί αυτή τη δεκαετία σε παράρτημα του παμμειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ, αντί να συνέβαινε το αντίστροφο και το 65 τοις εκατό των Ελλήνων μέχρι προτίνος είχαν εγκαταλείψει τα οχήματα αυτά κάνοντας άλλες επιλογές ή αδιαφορώντας για τον συλλογικό εθνικό αγώνα. Ακριβώς αυτή τη στιγμή εμφανίστηκε το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», να σώσει και να επαναφέρει τον Ελληνισμό στο δικό του, το αυθεντικό και ασφαλές όχημα, με το οποίο στο εξής θα πορευόταν σε νικηφόρες μάχες.
Καθώς διαπίστωναν ότι προς εκεί έστρεφε το βλέμμα η πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών, καθώς αποτιμούσαν την ειλικρινή και αποτελεσματική προσπάθεια αυτού του εγχειρήματος, οι ηγήτορες του «σαραβαλιασμένου» οχήματος, τρομοκράτησαν τους υπερήλικες με την περικοπή συντάξεων , χρησιμοποίησαν κεριά και λιβάνια να αποξενώσουν τον κόσμο , έριξαν βουνά λάσπης και ρευστού για να αποτρέψουν την ανοδική πορεία του Κόμματος των Ελλήνων όσο στις τοπικές εκλογές του 2011, τόσο και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του 2013, αλλά δε μπόρεσαν και δε θα μπορέσουν να τσακίσουν την προσπάθεια αυτή η οποία δεν είναι κάτι άλλο εκτός από την προσπάθεια του Ελληνισμού να επιβιώσει αξιοπρεπώς στα πατρώα του εδάφη. Πέρα από τη δυσχερή αυτή κατάσταση, πέρα από τις ενέργειες παρατυπίας του κρατικού μηχανισμού και πέρα από τις υπονομεύσεις της προνομιούχας τάξης του κατεστημένου στη μειονότητα το Κόμμα των Ελλήνων πέτυχε περίπου 30 δημοτικούς σύμβουλους στις τοπικές, συνέλλεξε περίπου 4 χιλιάδες ψήφους στις βουλευτικές. Κι αν οι περιστάσεις και οι μηχανισμοί απέκλεισαν προς το παρόν την εκλογή επάρχων και βουλευτών από το Κόμμα των Ελλήνων, το εγχείρημα και οι ενέργειές του καθιερώθηκαν στην τοπική πολιτική πρόλογος μια πολυπόθητης αλλαγής και ανάκαμψης.
Το Κόμμα των Ελλήνων εναρμονίζεται σε ένα καθαρά εθνικό αγώνα γι’ αυτό και έχει απέναντι τις ανθελληνικές δυνάμεις. Το Κόμμα των Ελλήνων προσφέρεται μόνο στα γενικά συμφέροντα του Ελληνισμού γι’ αυτό και έχει απέναντι τη θρασύτατη συμπεριφορά κυκλωμάτων και ατομικών συμφερόντων.Ο εθνικός αγώνας είναι δύσκολος.Και πιο δύσκολος γίνεται όταν στον τόπο μας επικυρώνεται η απολυταρχία, όταν το ανήθικο σερβίρεται ως ηθικό, όταν η στειρότητα θεωρείται γενεσιουργία.Στις εκλογές της 23ης Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι οι Αλβανοί,μετά από 23 χρόνια διατέλεσαν και αποδέχτηκαν την εναλλαγή, ενώ οι Έλληνες διατήρησαν ένα πεπαλαιωμένο και αναποτελεσματικό καθεστώς στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.Οπισθοχώρησαν και υπέκυψαν μπροστά στο ψέμμα και τα χαλκεύματα των επιτήδειων. Το Κόμμα των Ελλήνων έκανε το χρέος του:προσπάθησε να αφυπνίσει τις συνειδήσεις, το πραγματικό εθνικό συναίσθημα.Και το πέτυχε αυτό ως ένα βαθμό στην πράξη,γιατί ακόμα υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί ακόμα επικρατεί το γενικό κλίμα απογοήτευσης σε κάθε ψυχή βορειοηπειρώτη, γιατί υπάρχουν ιδιοτελή συμφέροντα που εγκλωβίζουν με βλοσυρότητα τα κοινά συμφέροντα.Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η στασιμότητα, αυτό το παράλογο πείσμα να διατηρείται η ίδια η ζοφερή και η απελπιστική κατάσταση στη μειονότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς η προσφυγή της πλειοψηφίας στα αλβανικά κόμματα και κυρίως σε κείνα που μοιράζουν εξουσία και οφίκια.
Το Κόμμα των Ελλήνων παρέχει τη δική του εναλλακτική, αυτή που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να μονοιάσουν ουσιαστικά και όχι τυπικά,γι΄αυτό σ’ αυτές τις εκλογές πρότεινε τη Συμμαχία των Ελλήνων, την οποία απέρριψαν οι «ηγέτες» της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.
Το Κόμμα των Ελλήνων εμμένει στις θέσεις του ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα πρέπει να διεκδικήσει αναλογικά του πληθυσμού και όχι πολιτικά το μερίδιο της εξουσίας του στην τοπική και κεντρική διοίκηση γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να συνδράμει και να επωφεληθεί, γι’ αυτό και κατάθεσε στην αλβανική πολιτεία χωρίς επιφυλλάξεις τα αιτήματα για συμμετοχή Ελλήνων στην αστυνομία, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στον πολιτισμό κ.α. Πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το ψήφισμα ειδικού νόμου για τις μειονότητες όπου η Ελληνική να έχει τη δική της θέση στη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, όπου να έχει προκαθορισμένες σύμφωνα με το πληθυσμιακό ποσοστό τις έδρες στη Βουλή, όπου να ορίζεται η εδαφική και διοικητική ενότητα του αμιγή χώρου της μειονότητας, όπου να επικυρώνεται η ιδιοκτησιακή και πληθυσμιακή ακεραιότητά της.
Οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής που αυτή τη φορά ανέβηκαν στα έδρανα της αλβανικής βουλής από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλήρες κείμενο αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το οποίο συνέταξε και προώθησε με παρρησία το Κόμμα των Ελλήνων. Ας σκύψουν πάνω σ’ αυτό και ας το προωθήσουν αν θέλουν να μας αποδείξουν πόσο αγαπούν τον τόπο τους και πόσο σέβονται την καταγωγή τους. Το Κόμμα των Ελλήνων θα είναι παρόν εδώ, δίπλα στους ΄Ελληνες, κοντά στα προβλήματά τους και θα καταστρώνει συνεχώς το δικό του ελπιδοφόρο σχέδιο για το μέλλον του Ελληνισμού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εύγε σας παιδιά. Συνεχίστε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση!Ο επιμένων νικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο καλό και να μας γράφετε! Εμείς έτσι και αλλιώς σας έχουμε γραμένους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολιτικά παιχνίδια με τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου: Προδοσία ή ηλιθιότητα;
ΑπάντησηΔιαγραφήτης Σοφίας Βούλτεψη
http://www.elzoni.gr/html/ent/815/ent.35815.asp
ας σταματήσουμε τουλάχιστον να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας!!! 2819 ψήφους πήραμε (Αυλώνα, Αργυρόκαστρο, Κορυτσά και Τίρανα). που 4000?!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο κάναμε και με τις υπογραφές προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκλογές ανεξάρτητοι... που δήθεν μας έβγαλαν άκυρες! Δεν τις μαζέψαμε 5000 υπογραφές που απαιτούντο, όπως δεν πήραμε ούτε ψήφους στις εκλογές!
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με κάποια προοπτική να πετύχουμε και τίποτα για την πατρίδα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ενωθεί ο χώρος μας.
εδώ όλα τα επίσημα αποτελέσματα... για του λόγου το αληθές!
Διαγραφήhttp://result.cec.org.al/Results.aspx?UnitID=1&IsPS=0&Turnout=0&LangID=1
Το κρατατε ακομα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά όλα αυτά που περιγραφεί το Δελτίο τύπου
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλα περιμενα καταρχήν μια δηλωση με μεγαλυτερο θαρρος απο τον προεδρο
(και υποψηφιο βουλευτή) του κομματος.
Καθώς και μια διάθεση και προσπάθεια για αυτοκριτική.
ta psemata teliosane,mono poy pigate me ton mperissa me ton anthropo poy onirebete tin megali albania,poy poylisate toys psifoys stoys tsamidhes,poy kopsate ttoy elines tis b.hpiroy sti mesi teliosate.rotao apo poy bgikan ta kefalia toy mega? mia apo ta idhia prodhotes kleftes me alo onomasia oysstttttttttttttttttttttttttttttt.korthongia.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Διαγραφήto kead sas ftaiei sygoura eseis ta pigate perifima. tous 4000 psifoforous tous metrisate kala tosoi itan i kanate kana lathos k einai parapanw;auto pou den to vlepw pouthena grammeno einai an tha katevete k stis dimotikes prepei na mas to peite gia na kseroume giati k ekei nikites tha eiste opws mas legate k twra.alla k stis dimotikes to kead tha ftaiei pali etsi den einai poulimenoi patriwtes;
ΑπάντησηΔιαγραφήxaxax gelaei o kosmos
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=9QgvjCCxOK4.... baresate dialisi
ΑπάντησηΔιαγραφή