Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Αλμπίν Κούρτι στις ΗΠΑ ασκεί πιέσεις για ένωση Αλβανίας Κοσσυφοπεδίου

Ο επικεφαλής του κοσοβάρικου εθνικιστικού κινήματος «Αυτοδιάθεση», Αλμπίν Κούρτι, που βρίσκεται σε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε την ιδέα της ενοποίησης της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με αλβανική εφημερίδα, σχετική πρόταση έγινε από τον αναπληρωτή του κινήματος, Σπέντ Αχμέτι, στο διπλωμάτη των ΗΠΑ, William Walker, στο οποίο ανέπτυξε τη σημασία ενός κυρίαρχου Κοσσυφοπεδίου και- συγχρόνως- την ενοποίησή του με την Αλβανία, αναφέρει το νοτιοσλαβικό Πρες24.

Η εφημερίδα ανέφερε  τη δραστηριότητα των οπαδών  της ‘Αυτοδιάθεσης’, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος στο Κοσσυφοπέδιο, Βισάρ Ιμένι. Υπογράμμισε ότι κεντρικό σύνθημα ήτα ότι η ενότητα είναι απαραίτητη για την επιτυχία των Αλβανών.

Ως παράδειγμα έφερε την εκλογή του πρώτου Αλβανού πολιτικού στο Συνέδριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του Mark Gjonaj, ο οποίος παρευρισκόταν σε μία από τις συνεδρίες του Αλμπίν Κούρτι με τους μετανάστες.

Ο Κούρτι κατάφερε να πάει, τελικά, στις ΗΠΑ, μετά από επανειλημμένες απορρίψεις για έκδοση βίζας από την αμερικανική πρεσβεία στην Πρίστινα, γράφει το δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου