Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αλβανία: Ο δήμαρχος Τιράνων Λ. Μπάσα έλαβε τον τίτλο "Ελευθερία της πόλης του Λονδίνου"

Ο δήμαρχος Τιράνων, Λουλζίμ Μπάσα έλαβε τη διάκριση “Ελευθερία της πόλης του Λονδίνου” στη διάρκεια ειδικής τελετής στο “Mansion House”, στην επίσημη κατοικία του Λόρδου δημάρχου του City του Λονδίνου.Τον τιμητικό τίτλο παρέδωσε στον δήμαρχο Τιράνων ο Λόρδος δήμαρχος του City του Λονδίνου, Ρότζερ Γκίφορντ.


Ο Λουλζίμ Μπάσα είναι ο νεότερος πολιτικός και ο πρώτος Αλβανός στον οποίο απονέμεται ο τίτλος.

Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο δήμαρχος της αλβανικής πρωτεύουσας συναντήθηκε με το διευθυντή για την Ευρώπη του Φόρεϊν Όφις και με ανώτατους αξιωματούχους του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Λουλζίμ Μπάσα σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και εργάστηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και στη συνέχεια στο τμήμα Δικαιοσύνης της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK). Εξελέγη δύο φορές βουλευτής της Αλβανικής Βουλής και έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών (2007-2009), υπουργός Δημόσιων Έργων, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών (2005-2007) και υπουργός Εσωτερικών (2009-2011) Κ.Γ.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου