Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Το ΕΕΜΜ-MEGA συγκεντρώνει υπογραφές για την εγγραφή στο KQZ.

Επιμένει για «Ελληνική Συμμαχία» το Μέγκα. Ποια είναι η γραπτή πρόταση του Κίτσου

Το νέο κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία φαίνεται πως δεν θέλει να είναι όμηρος των πολιτικών εξελίξεων και αποφάσισε να αποκαταστήσει από νωρίς το «μειονέκτημα» της συμμετοχής στις εκλογές, δηλαδή την εγγραφή του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚQZ).
Υπενθυμίζουμε πως το ΕΕΜΜ χρειάζεται 5.000 υπογραφές εάν θα θελήσει να κατέβει μόνο του στις εκλογές, 7.000 εάν κατεβεί σε συνεργασία με το ΚΕΑΔ ενώ δεν χρειάζονται υπογραφές εάν συμμετάσχει στη συμμαχία κάποιου μεγάλου αλβανικού κόμματος.


Η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς δεν απαιτείται μόνο η υπογραφή σε μία λίστα αλλά να επισυνάπτεται και η φωτοτυπία της ταυτότητας (Karte Identiteti) του κάθε υπογράφοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το περιβάλλον του κόμματος, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε ήδη στους Αγίους Σαράντα και στην Αθήνα ενώ αναμένεται να βγει και σχετική ανακοίνωση. 
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την πρόθεση του νέου κόμματος να μην δεχτεί την πρόταση του ΚΕΑΔ που είναι να ενταχτεί στο δικό της ψηφοδέλτιο και σε κάθε περίπτωση να μην βρεθεί προ απροόπτου σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κοινή κάθοδο στις εκλογές.     

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Κίτσος έστειλε γραπτώς στην «Ομόνοια», το ΚΕΑΔ και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη του εθνικού κέντρου, την πρόταση του κόμματός για τις εκλογές του Ιουνίου.  Η «Συμμαχία των Ελλήνων», είναι στην ουσία το πλαίσιο που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του προεδρείου, στο οποίο προστίθενται σε σημεία τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη αυτής της πρότασης.  
Διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα ή αν είναι το τελικό κείμενο, το Μέγκα επιχειρηματολογεί την πρόταση του ως εξής:


  •    δεν αλλοιώνεται η ξεχωριστή ταυτότητα του κάθε πολιτικού φορέα
  •   δεν αποβάλλεται  η  ομογενειακή ψήφο σε αλβανικά κόμματα
  •   εφαρμόζεται  στην πράξη η αρχή της δημοκρατίας στους κόλπους των Ελλήνων
  •   αυξάνονται κατά πολύ οι δυνατότητες  πολλαπλασιασμού και συσπείρωσης  του εκλογικού σώματος
  •   πληθαίνουν οι πιθανότητες εκλογής περισσότερων από τρεις εκπροσώπων στην Αλβανική Βουλή
  •   επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική προστασίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων με τα σύγχρονα δεδομένα
  •   τονώνεται το ηθικό των Ελλήνων και ενισχύεται η δυνατότητα  μεταξύ τους να επιλέξουν την καλύτερη πολιτική εκδοχή μέσα  στο φυσικό και οικείο τους ομοιογενές περιβάλλον.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              borioipirotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου