Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ε.ΚΑ.ΒΗ: ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Σ’ έναν καιρό που το ελληνικό έθνος απανταχού δοκιμάζεται και πλήττεται από την πρωτόγνωρη μάστιγα της οικονομικής κρίσης, η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εξ ολοκλήρου αφαίρεση του επιδόματος  των 300 ευρώ προς τους  Βορειοηπειρώτες και τους αδελφούς Ποντίους ανυπεράσπιστους υπερήλικες, είναι άκρως απαράδεκτη, αντισυνταγματική, ανήθικη και κατακριτέα.

     Θυμίζουμε στους σημερινούς κυβερνώντες, καθώς και προς όλους τους ανιστόρητους πολιτικούς, πως ο χώρος και ο λαός της Βορείου  Ηπείρου, έχουν χρησιμοποιηθεί ανέκαθεν ως η Ιφιγένεια στο βωμό μιας τυφλής πολιτικής χωρίς αμοιβαιότητα, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ανταλλάγματα και κυρίως χωρίς κανένα μέλλον.
Με την απόλυτη κατάργηση του εν λόγο επιδόματος σβήνει οριστικά και η ελάχιστη αναγνώριση των θυσιών που υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες από το 1914 έως και σήμερα.   
Φρονούμε πως το ελληνικό κράτος, θα αντιληφτεί  τη σοβαρότητα του ζητήματος και   θα σκύψει με συμπόνια και πολιτισμένα πάνω στα προβλήματά μας, τα οποία κατά συνέπεια, επηρεάζουν αναμφισβήτητα τις τύχες ολόκληρου του ελληνικού έθνους.

Για το Δ.Σ. της Ενωσης Καλλιτεχνών Β.Η-ΕΚΑΒΗ

        Ο πρόεδρος                                                           Ο γραμματέας

    Αχιλλέας Βασιλείου                                                      Κώστας Νούσιας

1 σχόλιο: