Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο με ενότητα και δυναμικές κινητοποιήσεις θα αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να άρει το νόμο 4093/2012 για τις συντάξεις.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτικών φορέων στην Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο μετά την ανακοίνωση της διακοπής σύνταξης από τον ΟΓΑ.

Η καραμέλα της Κυβέρνησης για περιστολή δαπανών να σταματήσει, γιατί το ποσό των συντάξεων,  η συνολική δαπάνη του Ο.Γ.Α είναι ευτελής. Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου υποκρίνονται.

Από τη μία υπογράψανε το Νόμο και στη συνέχεια αναρωτιούνται αν θα εφαρμοστεί και φυσικά διατείνονται ότι θα κάνουν το "παν" για να το επιλύσουν.Ως συνήθως κι αυτή τη φορά η κάθε οργάνωση Βορειοηπειρωτών, ο κάθε φορέας πράττει όπως αυτός το σκέφτεται καλύτερα, χωρίς μια στρατηγική, χωρίς μια ενιαία γραμμή.

To Κόμμα ΕΕΜΜ ελπίζει ότι όλη η πολιτεία θα  σκεφτεί  εθνικά και όχι πολιτικά για την επίλυση αυτού του θέματος. Έχει καταθέσει  προ πολλού την πρότασή του στις αρμόδιες υπηρεσίες και  θα συνεχίσει τα διαβήματα προς την κατεύθυνση αυτή.


Η ΟΜΟΝΟΙΑ τονίζει ότι οι παράμετροι της υπόθεσης στις λεπτομέρειές τους είναι γνωστές και δεν θα σταθεί σ’ αυτό, διότι έχει εξαντλήσει τόσο τη δημόσια συζήτηση όσο και τους αντίστοιχους χειρισμούς σε σχέση με τους αρμόδιους φορείς.

Το ΚΕΑΔ του Ντούλε άφαντο, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Η Ένωση Καλλιτεχνών φρονεί πως το ελληνικό κράτος, θα αντιληφθεί  τη σοβαρότητα του ζητήματος και   θα σκύψει με συμπόνια και πολιτισμένα πάνω στα προβλήματά μας, τα οποία κατά συνέπεια, επηρεάζουν αναμφισβήτητα τις τύχες ολόκληρου του ελληνικού έθνους.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζει αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνει ότι δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, και θα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ. 


Οι Ομοσπονδίες Άνω και Κάτω Δρόπολης και η Ένωση Χειμαρριωτών συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Καλλιθέας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.


Ποιος άραγε θα ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις ή θα προτιμήσουν να κινούνται μεμονωμένες;
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να άρει την ισχύ των διατάξεων του ν.4093/2012;
Θα ακολουθήσουμε ότι κάνουν οι Πόντιοι και ποιοι θα αναλάβουν αυτό το ρόλο;
Σωστά, τα μηνύματα: Όλοι μαζί, ενωμένοι, με μια φωνή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

και: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 13.00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Οι Βορειοηπειρώτες είναι εξαγριωμένοι, περιμένουν να αντιδράσουν δυναμικά και πρέπει κάποια οργάνωση να τους συντονίσει. Ας γίνει αυτό τώρα πριν είναι πολύ αργά....