Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο με ενότητα και δυναμικές κινητοποιήσεις θα αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να άρει το νόμο 4093/2012 για τις συντάξεις.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτικών φορέων στην Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο μετά την ανακοίνωση της διακοπής σύνταξης από τον ΟΓΑ.

Η καραμέλα της Κυβέρνησης για περιστολή δαπανών να σταματήσει, γιατί το ποσό των συντάξεων,  η συνολική δαπάνη του Ο.Γ.Α είναι ευτελής. Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου υποκρίνονται.

Από τη μία υπογράψανε το Νόμο και στη συνέχεια αναρωτιούνται αν θα εφαρμοστεί και φυσικά διατείνονται ότι θα κάνουν το "παν" για να το επιλύσουν.Ως συνήθως κι αυτή τη φορά η κάθε οργάνωση Βορειοηπειρωτών, ο κάθε φορέας πράττει όπως αυτός το σκέφτεται καλύτερα, χωρίς μια στρατηγική, χωρίς μια ενιαία γραμμή.

To Κόμμα ΕΕΜΜ ελπίζει ότι όλη η πολιτεία θα  σκεφτεί  εθνικά και όχι πολιτικά για την επίλυση αυτού του θέματος. Έχει καταθέσει  προ πολλού την πρότασή του στις αρμόδιες υπηρεσίες και  θα συνεχίσει τα διαβήματα προς την κατεύθυνση αυτή.


Η ΟΜΟΝΟΙΑ τονίζει ότι οι παράμετροι της υπόθεσης στις λεπτομέρειές τους είναι γνωστές και δεν θα σταθεί σ’ αυτό, διότι έχει εξαντλήσει τόσο τη δημόσια συζήτηση όσο και τους αντίστοιχους χειρισμούς σε σχέση με τους αρμόδιους φορείς.

Το ΚΕΑΔ του Ντούλε άφαντο, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Η Ένωση Καλλιτεχνών φρονεί πως το ελληνικό κράτος, θα αντιληφθεί  τη σοβαρότητα του ζητήματος και   θα σκύψει με συμπόνια και πολιτισμένα πάνω στα προβλήματά μας, τα οποία κατά συνέπεια, επηρεάζουν αναμφισβήτητα τις τύχες ολόκληρου του ελληνικού έθνους.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζει αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνει ότι δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, και θα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ. 


Οι Ομοσπονδίες Άνω και Κάτω Δρόπολης και η Ένωση Χειμαρριωτών συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Καλλιθέας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.


Ποιος άραγε θα ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις ή θα προτιμήσουν να κινούνται μεμονωμένες;
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να άρει την ισχύ των διατάξεων του ν.4093/2012;
Θα ακολουθήσουμε ότι κάνουν οι Πόντιοι και ποιοι θα αναλάβουν αυτό το ρόλο;
Σωστά, τα μηνύματα: Όλοι μαζί, ενωμένοι, με μια φωνή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

και: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 13.00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Οι Βορειοηπειρώτες είναι εξαγριωμένοι, περιμένουν να αντιδράσουν δυναμικά και πρέπει κάποια οργάνωση να τους συντονίσει. Ας γίνει αυτό τώρα πριν είναι πολύ αργά....




3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2. ΠΩΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ? ΟΠΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ,ΟΠΙΟΣ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ,ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.Η ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ,ΚΕΑΔ , ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ( ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ) ...ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΠΙΑ .ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eimai 85 etwn eimai boreio hpeirwtis kai einai to prwto paradigma pou ta paidia agapoun tin mana kai oxi i mana ta paidia, den einai i prwti fora alla i triti pou i mana patrida mas afinei sto eleos twn katatxitwn sta teleftaia 99 xronia kai tis treis fores me diatagi twn megalwn dinamewn.den snenoxoriemai gia twn eafto mou giati egw to efaga to tsiairi mou pou leme sta meroi mas, alla gia tis nees genies pou tha einai panta dixws prostati, oso gia ton eafto mou tha zisw to ipolipo pou mou emine giati exw merika ktimata pou mou ta zitoun oi albanoi se para kali timi tha ta poulisw, den ta polisa mexri simera apo patriatismo giati einai elliniko edafos, alla twra me ipoxrewnei i idia i Ellada.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayta pou kanei i eloliniki kybernisi eis baros twn boreiohpeirwtwn einai aparadekta....

    ΑπάντησηΔιαγραφή