Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ: Απαράδεκτη η κατάργηση του βοηθήματος του ΟΓΑ.


Αναθεώρηση τώρα της αντεθνικής αυτής απόφασης

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
ΟΜΟΝΟΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιεικώς απαράδεκτη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση – κεραυνό της Κυβέρνησης για τη διακοπή του βοηθήματος του ΟΓΑ προς τους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες υπερήλικες.
Οι παράμετροι της υπόθεσης στις λεπτομέρειές τους είναι γνωστές και δεν θα σταθούμε σ’ αυτό, διότι έχει εξαντληθεί τόσο η δημόσια συζήτηση όσο και οι αντίστοιχοι χειρισμοί σε σχέσημε τους αρμόδιους φορείς.
Εμείς στην ΟΜΟΝΟΙΑ κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται η χώρα και ξέρουμε να αγωνιζόμαστε με έμπρακτες αποδείξεις και ενέργειες για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας. Αποτελούμε μαρτυρία ελληνισμού αιώνων και είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε με όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν να το πράττουμε.
Επισημαίνουμε όμως, ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν είναι μόνο αριθμητική και νούμερα. Έχουν ιστορικό υπόβαθρο – και εδώ ο απολογισμός της Κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών σηματοδοτείται από μεγάλο έλλειμμα και παράλληλα είναι και ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας. Τουλάχιστον υπό τις τρέχουσες εξελίξεις και καταστάσεις , σε ένα κλίμα έξαρσης εθνικισμού και πιέσεων προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, αυτά τα νέα μέτρα δεν πλήττουν απλά και μόνο την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού αυτού, αυτά τα μέτρα τραυματίζουν θανάσιμα την ίδια την ύπαρξή του.
Τούτων δεδομένων και καταγγέλοντας στην κοινή γνώμη την ενέργεια αυτή ,καλούμε την Κυβέρνηση, σύσσωμη την πολιτική τάξη, να αναθεωρήσει την απόφαση και να βρει τους κατάλληλους τρόπους ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η ενίσχυση αυτή στους δοκιμαζόμενους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
Αγ. Σαράντα, στις 8 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου