Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

O κυνισμός Αλβανού ληστή άφησε «άναυδο» το δικαστήριο στη Καλαμάτα


«Άφωνη» έμεινε χθες η Έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως και το ακροατήριο, από όσα είπε νεαρός Αλβανός ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2009.Ο νεαρός Αλβανός κατονόμασε τον εαυτό του ως «ληστή», ενώ όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε γιατί δεν έχει κάνει κλοπές στην Αλβανία, απάντησε ότι εκεί η Αστυνομία σκοτώνει όποιον πάει να ληστέψει ή όταν αντιληφθεί ότι ο δράστης οπλοφορεί!Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αλβανός εκτίει μεγάλη ποι
νή για σοβαρότερα αδικήματα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, έχει καταδικασθεί από δικαστήριο στην Αθήνα για συμμετοχή σε ομάδα 7 ατόμων οι οποίοι το 2009 είχαν διαπράξει 17 αξιόποινες πράξεις, ανάμεσά τους ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και πολλές ληστείες. Μάλιστα, έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 40 χρόνια φυλάκισης.


Ληστεία
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη του πρακτορείου και πελατών, λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ μπήκαν στο κατάστημα δύο νεαροί με μαντήλια στα πρόσωπα. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος πιστόλι. Ο ένας έβαλε το όπλο στο κεφάλι του ιδιοκτήτη και ο άλλος το μαχαίρι στο μπράτσο του και πήραν από το ταμείο 4.200 ευρώ. Φεύγοντας πυροβόλησαν 5 φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Περαστικός τούς ακολούθησε και τους είδε, όταν απομακρύνθηκαν από το κατάστημα, να βγάζουν τα μαντήλια από τα πρόσωπά τους.
Στη συνέχεια από φωτογραφίες που του έδειξαν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά συνελήφθη στην Αθήνα για συμμετοχή σε άλλες πράξεις.

Κυνικός
Ο νεαρός κατηγορούμενος με απόλυτη ψυχραιμία επανέλαβε πως ήταν αυτός που μπήκε στο πρακτορείο με το μαχαίρι, όπως επίσης ότι έχει καταδικασθεί άδικα ένας ομοεθνής του ως συνεργός του, διότι με άλλον είχε διαπράξει τη ληστεία. Μάλιστα, κατέθεσε και τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Χαρακτηριστικό είναι πως απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι έχουν καταδικάσει ως συνεργό του έναν ανήλικο, υπογραμμίζοντας: «Εγώ είμαι ληστής, είναι δυνατόν να έπαιρνα ως συνεργό μου έναν ανήλικο;».
Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου, είπε ότι έχει διαπράξει και άλλες ληστείες, για τις οποίες και έχει καταδικασθεί.
Αφοπλιστική ήταν η απάντησή του στην ερώτηση της προέδρου, γιατί έχει κάνει ληστείες μόνο στην Ελλάδα και όχι στην Αλβανία: «Εκεί είναι αλλιώς τα πράγματα. Η Αστυνομία στην Αλβανία έχει δικαίωμα να σε σκοτώσει, όταν έχεις όπλο πάνω σου»! ΘΑΡΡΟΣ.

1 σχόλιο:

  1. Τ' ακούτε μακάκες αντιρατσιστές τάχαμ ; Την αλήθεια είπε ο άνθρωπος............

    ΑπάντησηΔιαγραφή