Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

« ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ (INTERREG) ΓΙΑ ΤHΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013,  στην αίθουσα η Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς η εναρκτήρια συνάντηση για  το   έργο Τour-Act -Σχέδιο
Δράσης για την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό,του Προγράμματος  Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας  (Interreg). 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  από ελληνικής πλευράς: η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως κύριος επικεφαλής-εταίρος, ο Δήμος Καστοριάς και ο Δήμος Πρεσπών και από Αλβανικής πλευράς:  η Περιφέρεια Κορυτσάς, και ο Δήμος Μοσχόπολης.

Πρόκειται για μια δράση που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη κοινών διασυνοριακών δραστηριοτήτων των δύο εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδας-Αλβανίας) στον τομέα του τουρισμού.  Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τους στόχους του έργου, θα βοηθήσουν η κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ, ο σχεδιασμός, χαρτογράφηση και ψηφιοποίηση τουριστικών θεματικών διαδρομών, η δημιουργία διαδικτυακής πύλης όπου  θα παρουσιάζονται εικονικές περιηγήσεις και η δημοσιότητα (έκδοση ενημερωτικού υλικού, διαλέξεις, ενημερωτικές ημερίδες καθώς και μια δυναμική εκστρατεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης).

Κατά τη διάρκεια  της συνάντησης έγινε  η γνωριμία των εταίρων,  η παρουσίαση του προγράμματος και ο καθορισμός των  αρμοδιοτήτων του κάθε εταίρου.
Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα του Interreg όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και υλοποιείται μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προϋπολογισμού 421.467,82 ευρώ.






ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 521 00▪ ΚΑΣΤΟΡΙΑ▪ ΤΗΛ.(24673) 50216,FAX (24670)22513▪ e-mail: grafanti@kastoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου