Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Μπερίσα συναντά το Ροκανά: Ακλόνητη συνεργασία με την Ελλάδα

Μπερίσα: Η Ελλάδα ξεπέρασε με επιτυχία την κρίση.  Ροκανάς: Στηρίζουμε την Αλβανία στην ΕΕ
ΤΙΡΑΝΑ - «Η Ελλάδα στηρίζει δυναμικά το  σχέδιο  γνωστό ως Ατζέντα 2014, το οποίο συνίσταται στη συνεργασία και την υποστήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να προχωρήσουν γρήγορα προς την ένταξη στην ΕΕ", δήλωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Λεωνίδας  Ροκανάς, σε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα,
με την ευκαιρία της  ανάληψης των καθηκόντων του στα Τίρανα. Αφού τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση, ο πρωθυπουργός Μπερίσα δήλωσε ότι παρακολουθεί τις θετικές σημαντικές εξελίξεις  και την εξαιρετική προσπάθεια στη γειτονική χώρα να ξεπεράσει τις συνέπειες της κρίσης, η οποία έχει ένα χαρακτήρα, όχι μόνο ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο έλληνας
Πρέσβης κ. Ροκανάς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Μπερίσα για τη φιλική υποδοχή και μετέφερε σε αυτόν τα χαιρετήσματα και τις ευχές  του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια , του Έλληνα Πρωθυπουργόού κ. Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και των υψηλόβαθμων στελεχών των ελληνικών αρχών.

  Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ια άλλη μια φορά η ακλόνητη βούληση των δύο κυβερνήσεων να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς προς το συμφέρον και των δύο χωρών και  λαών.
Ο Έλληνας Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό Μπερίσα ότι η Ελλάδα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει σθεναρά την αλβανική κυβέρνηση σε όλες τις προσπάθειες για να ενταχθεί στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό και ότι η Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία, και ο ίδιος προσωπικά παραμένουν έτοιμοι για να συμβάλουν στην περαιτέρω εδραίωση των διμερών σχέσεων και την επιτυχή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου