Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αλβανία: Οι Σοσιαλιστές αναζητούν συμμαχία με τους εθνικιστές του Κούκεζι


Οι Σοσιαλιστές έχουν αρχίσει από καιρό προσπάθειες να πετύχουν συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος- PS με τη Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο –AK.
Μετά από δημόσιες δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος των Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν συγκεκριμένες επαφές με τη νέα αυτή πολιτική δύναμη της Αλβανίας.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το SP δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για συγκεκριμένη συνεργασία, αλλά, ότι προσπαθεί  θα κλείσει με τον αρχηγός του Κούκεζι, Κρέσνικ Σπαχίου και ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, δεν έγινε σαφές ποια θα είναι η μορφή αυτής της συνεργασίας, αλλά ο σοσιαλιστής ηγέτης δήλωσε ότι η πόρτα για συνεργασία είναι ανοικτή.

Με τη σειρά του, ο Κρέσνικ Σπαχίου, έχει προβεί, δημόσια, σε κριτική στάση απέναντι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα.

Το σοσιαλιστικό κόμμα προσπαθεί με συνασπισμούς κομμάτων να νικήσει την παράταξη του Σαλί Μπερίσα στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία και με το κόμμα του Ιλίρ Μέτα- LSI, για μια πιθανή συμμαχία, αλλά προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου