Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χθες σε Πωγώνι και Ηγουμενίτσα. Άλλα 300 κιλά χασίς στα «δίχτυα» της Αστυνομίας.


Επτά ακόμη διαρρήξεις από την αλβανική σπείρα…

• Δυο νέα χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που οργιάζουν τελευταία στην Ήπειρο, κατέφεραν χθες - σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις - αστυνομικοί της Ηπείρου, σε Ωραιόκαστρο Πωγωνίου και Ν. Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.
Συνολικά κατασχέθηκαν 300 κιλά χασίς, με διακινητές και στις δυο περιπτώσεις Αλβανούς υπηκόους.
Το… μενού όμως περιελάμβανε και σκληρά ναρκωτικά. Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν  για αγοραπωλησία και κατοχή, ενώ ο ένας από αυτούς στην προσπάθειά του να γλιτώσει κατάπιε ένα φιξάκι ηρωίνης!

Τα περιστατικά
• Χθες το πρωί στο Ωραιόκαστρο του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 29, 23, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 103 δέματα, που περιείχαν συνολικά 131 κιλά και 40 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία είχαν επιμελώς κρύψει στην περιοχή «Γκλάβα» Δήμου Πωγωνίου.
Οι Αστυνομικοί όμως είχαν πληροφορίες και παρακολουθούσαν την περιοχή, μέχρις ότου φθάσει κάποιος για να παραλάβει το εμπόρευμα. Όπερ και εγένετο.
• Λίγες ώρες αργότερα, χθες το μεσημέρι στη Ν. Σελεύκεια Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας 20χρονος Αλβανός, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο, το οποίο επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 157 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 168 κιλών και  679 γραμμαρίων. Το αυτοκίνητο ανήκει σε ημεδαπό, τον οποίο αναζητά η Αστυνομία.

Και ηρωίνη…
• Μια άλλη αστυνομική επιχείρηση στο Καρτέρι Θεσπρωτίας και στο Βράχο Πρέβεζας αποκάλυψε και περίπτωση αγοραπωλησίας ηρωίνης. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί κατά την διάρκεια περιπολίας εντόπισαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες. Στην κατοχή τους βρέθηκε  και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 1,4 γραμμαρίων, ενώ ένας απ’ αυτούς αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, κατάπιε αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) που περιείχε ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε, με χρήση βίας, κατά τη σύλληψή του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, έναντι χρηματικού ποσού από 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε  στον Βράχο Πρέβεζας και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά χάπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου