Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο υπουργός κ. Ξέρας ευχήθηκε στους ηλικιωμένους της Σκόδρας για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να αυξήσει τον αριθμό και την ποιότητα των υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους .
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.H μέρα αυτή  γιορτάστηκε σήμερα από τους 70 ηλικιωμένους που λαμβάνουν υπηρεσία στο Κέντρο Ευημερίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Σκόδρα. ΣΟ Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ.Σπύρος Ξέρας επισκέφτηκε το κέντρο αυτό,  ευχήθηκε καλά γεράματα και τους διαβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές στοχεύουν στην αύξηση του εισοδήματος και της ευημερίας τους.


"Η 1η Οκτωβρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα, όπου τα θεσμικά όργανα, οι
φορείς χάραξης πολιτικής και η κοινωνία σε όλο τον κόσμο κατευθύνουν τα μάτια και το μυαλό  τους   στο πιο σημαντικό παράγοντα, δήλωσε ο υπουργός Ξέρας. Η αλβανική κυβέρνηση είναι πολύ ευαίσθητη ως προς   τους ηλικιωμένους δείκτης γι αυτό είναι η αμετάβλητη πολιτική της ετήσιας αύξησης των συντάξεων και των άλλων παροχών. Με σκοπό την ενοποίηση  και την επέκταση των παροχών για τους ηλικιωμένους τα ιδρύματα  ήδη έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου - το πρώτο του είδους του, όπου  περιγράφει τα δικαιώματα αυτής της κατηγορίας και την υποχρέωση των ιδρυμάτων για την υλοποίσή τους . Είναι η ώρα, πέραν της καθημερινής και στο κέντρο φροντίδας για τους ηλικιωμένους να ασχοληθούμε για τη δημιουργία εσωτερικής υπηρεσίας ως αναγκαιότητα για ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων που έχουν  σπίτια, αλλά έχουν  έλλειψη υπηρεσίας εξαιτίας της μετανάστευσης των παιδιών. "  

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους ηλικιώμενους ότι η  αύξηση της ποιότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών και η προσθήκη νέων υπηρεσιών είναι κεντρικής σημασίας για τις πολιτικές του Υπουργείου.

"Με κεφάλαια της αλβανικής κυβέρνησης μόλις έχει ολοκληρωθεί η πλήρες ανοικοδόμηση του Σπιτιού του Παιδιού στα Τίρανα και σύντομα τελειώνει το σπίτι των Ηλικιωμένων στα Τίρανα.
Πολύ σύντομα θα ανοικοδομήσουμε και άλλα κτίρια τα οποία θα  παρέχουν υπηρεσίες σε ευάλωτες κατηγορίες σε όλη τη χώρα. Ένα από αυτά τα κέντρα είναι και το σπίτι σας, εδώ στη Σκόδρα ", δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ξέρας τόνισε ότι ήρθε ο καιρός  για την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, να  δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις κατηγορίες που έχουν ανάγκη και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Οι Ηλικιωμένοι
στο Κέντρο Ευημερίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων της Σκόδρα γιόρτασαν υπό τους ήχους των όμορφων τραγουδιών που τραγούδησαν οι μαθητές 2 σχολείων της πόλης που είχαν ετοιμάσει και μια παράσταση με αυτή την ευκαιρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Νομάρχης της Σκόδρας -
κα Voltana Ademi , καθώς και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και αναπληρωτής δήμαρχος, οι οποίοι συνεχάρηκαν τους ηλικιωμένους και εξέφρασεαν τη δέσμευση των θεσμικών οργάνων τους, να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους.











2 σχόλια:

  1. Το καταλάβαμε ότι το μπλόγκ ανήκει στον Ξέρα....μη μας ζαλίζετε άλλο,δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει με τους αλβανούς. Τιποτα για τη μειονότητα μπορεί να κάνει;;; Αυτες είναι ειδήσεις που αφορούν αλβανούς και όχι βορειοηπειρωτικά νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O kseras pleon oti einai na kanei tha to kanei gia tous alvanoys giati se aytoys poylithike, ti ta thelei ta blog, na peisei poion?

    ΑπάντησηΔιαγραφή