Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας στην Έκθεση "Αργυρόκαστρο 2012"

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών κ. Σπύρος Ξέρας, πήρε μέρος στα εγκαίνια της Έκτης Έκθεσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τέχνης "Αργυρόκαστρο 2012".

Λαμβάνοντας το λόγο σε αυτή την εκδήλωση ο Υπουργός Ξέρας τόνισε τη σημασία αυτής της δραστηριότητας και διαπίστωσε ότι η επιστροφή στην υπέροχη παράδοση της χειροτεχνίας δεν είναι μόνο μια αξία της παράδοσης της Αλβανίας, αλλά επίσης μια δραστηριότητα που παρέχει απασχόληση και την αύξηση των οικονομικών για χιλιάδες άτομα και οικογένειες σε όλη τη χώρα.

Εστιάζοντας στην πιο πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Ταμείου Δημόσιας Οικονομίας με ένα αρχικό ποσό, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει και να ενθαρρύνει τους Αλβανούς τεχνίτες για την αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας των προϊόντων.
Η έκθεση πραγματοποιείται  στα λιθόστρωτα δρομάκια του Παζαριού, μετατρέποντάς το στην όψη που είχε στην αρχική του δημιουργία . Για τρεις συνεχόμενες ημέρες τα πλακόστρωτα δρομάκια γέμισαν με τεχνίτες και οργανώσεις που παρουσιάζουν διάφορα προϊόντα που κατασκευάζονται σε πέτρα, χαλκό, ασήμι, χτυπημένο σίδηρο, ξύλο, υφάσματα, άχυρα, δημοφιλή κοστούμια με τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα, κλπ., τα οποία αποτελούν αντικείμενο αγοράς για εκατοντάδες επισκέπτες και τουρίστες.

Ειδικά περίπτερα είναι αφιερωμένα σε διάφορες πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς και των προσπαθειών των διαφόρων οργανώσεων για τη χρήση της ως πηγή για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.









 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου