Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας στο Κατάρ.

Διαπραγμάτευση συμφωνίας για την απασχόληση των αλβανών πολιτών  στο Κατάρ.
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο κράτος του Κατάρ, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, τον Υπουργός Εργασίας του Κατάρ κ. Hasser Al-Hemedi.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ομόλογοι συζήτησαν και συμφώνησαν με την υπογραφή της κοινής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών "Ρύθμιση για την απασχόληση του εργατικού δυναμικού στο κράτος του Κατάρ" η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για αρκετούς μήνες από εμπειρογνώμονες των δύο υπουργείων.

Ο υπουργός
Κ. Ξέρας εξέφρασε την ικανοποίησή για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, και διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. "Στο κέντρο της πολιτικής της αλβανικής κυβέρνησης είναι να αυξήσει την απασχόληση, σημείωσε ο υπουργός Κ. Ξέρας, και συμφωνίες τέτοιες ενισχύουν  τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση που προωθούν και ενθαρρύνουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τις ξένες επενδύσεις, συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου αυτού."

Ο υπουργός του Κατάρ Al-Hemedi, εκτίμησε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα επιτρέψει στους εργοδότες της χώρας του την επιλογή ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, συμβάλλοντας έτσι στην κατασκευή μεγάλων έργων για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.


Fuqia punëtore e përzgjedhur në Shqipëri dhe që plotëson kërkesat dhe kualifikimet e punëdhënësve në Katar të specifikuara përfundimisht përzgjidhet nga punëdhënisi ose një zyre rekrutimi e autorizuar nga Ministria e Punës.
Punëdhënësit do të specifikojnë në ofertat e tyre kualifikimet e kërkuara, përvojën dhe specializimet e kryera, kohëzgjatjen e kontratës, kushtet e punësimit, pagesën, si dhe periudhën e provës dhe lehtësirat lidhur me transportin dhe strehiminΗ συμφωνία  «Για τον κανονισμό της απασχόλησης του εργατικού δυναμικού στο κράτος του Κατάρ» θα ρυθμίζει την πρόσληψη εργατικού δυναμικού από την Αλβανία και την είσοδο και απασχόληση στο κράτος του Κατάρ, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και τις διαδικασίες που ισχύουν στις δύο χώρες.
Το Υπουργείο Εργασίας του κράτους του Κατάρ θα υποβάλλει στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Αλβανίας τις προσφορές των εργοδοτών  από το Κατάρ για την πρόσληψη εργατικού δυναμικού.
Το Υπουργείο με τις δομές του θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιλέξει τους Αλβανούς εκείνους που αναζητούν εργασία και που πληρούν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού.
Το Επιλεγμένο εργατικό δυναμικό στην Αλβανία και που πληροί τις προϋποθέσεις και τα προσόντα των εργοδοτών που ορίζονται στο Κατάρ
ειδικευμένοι τελικά  διαλέγονται από τον εργοδότη ή από ένα γραφείο πρόσληψης εγκριμένο από το Υπουργείο Εργασίας.


 Οι εργοδότες θα προσδιορίζουν στις προσφορές τους τα απαιτούμενα προσόντα, την εμπειρία και την εξειδίκευση , τη διάρκεια της σύμβασης, τις συνθήκες απασχόλησης, την πληρωμή, και το χρονικό διάστημα της δοκιμής και τις διευκολύνσεις όσο αναφορά  τη μεταφορά και τη στέγαση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου