Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ιταλία, Έριξαν αυγά στο αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού Μπερίσα


ΡΩΜΗ-Ομάδα υποστηρικτών της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έριξε αυγά στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
Πολίτες με ερυθρόμαυρες σημαίες πλησίασαν το αυτοκίνητο του Μπερίσα και ο ίδιος αρχικά νόμιζε ότι ήταν υποστηρικτές του και τους χαιρέτησε.
Εκείνη τη στιγμή όμως οι πολίτες έριξαν στο αυτοκίνητο αυγά και η συνοδεία του αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν διαμαρτυρόμενοι, αύξησε  ταχύτητα και έφυγε από το μέρος του συμβάντος Ένα τεράστιο πανό που έγραφε  «ο Μπερίσα προδότης»  ήταν στο παρασκήνιο των διαδηλωτών, αναφέρει η εφημερίδα "Θέμα".
Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε και από την ΕΣ. "Ο Μπερίσα χτυπήθηκε με αυγά και τον αποδοκιμάσαμε με σφυρίγματα "λέγεται σε μια ανακοίνωση της ερυθρόμαυρης Συμμαχίας η οποία προσθέτει ότι "ο Μπερίσα είναι ένας προδότης και αξίζει φυλακή για πάντα."

Η Ιταλική αστυνομία παρενέβη διαλύοντας τους υποστηρικτές της Ερ. Συμ, αλλά σε αντίθεση με το γεγονός που έλαβε χώρα στα Τίρανα, αυτή τη φορά δεν απολύεται κανέναςαστυνομικός..
13 αστυνομικοί του τμήματος αρ. 1 στα Τίρανα ανεστάλησαν από την εργασία, γιατί οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι κατάφεραν να πυροβολήσουν με σάκους αλεύρι το αμάξι του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα καθώς εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου.
Ο Μπερίσα βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των κεντροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων των ηγετών των κομμάτων, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και του ηγέτη του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», και  πρωθυπουργού της Ελλάδα, Αντώνη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου