Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Νικολόπουλος: Απούσα όλη η πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για άλλη μια φορά!...

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ               ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ - Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Αρ. πρ.: 1287/21-7-2014
        ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ως αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης)
Θέμα: Απούσα όλη η πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για άλλη μια φορά!...

Άφησαν μόνο τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, όπως μόνος του ήταν στον μεγάλο αγώνα και στις προσπάθειες που έκανε μέχρι να ξανακτυπήσουν οι καμπάνες του ναού, που ξαναχτίστηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη θέση της παλιάς εκκλησίας που καταστράφηκε από το καθεστώς το 1967
Εγκαινιάζοντας το έργο ζωής του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου, το Κέντρο όλων των Ορθόδοξων Ελλήνων και Αλβανών, ο νέος Καθεδρικός Ναός στα Τίρανα, από τα εγκαίνια του οποίου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας απουσίασε...
Όλη η ηγεσία της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Σερβίας και Ρουμανίας, τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου και Αθηνών και Μητροπολίτες που εκπροσώπησαν τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, ήταν στα εγκαίνια του νέου Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού «Ανάσταση του Χριστού» στα Τίρανα, που αποτελεί έργο ζωής του ακάματου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, ενός από τους σπουδαιότερους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, ο οποίος ανόρθωσε την Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Ήταν ακόμη εκεί ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Bujar Nishani, ο Πρωθυπουργός Edi Rama και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Δήμαρχος των Τιράνων Lulzim Basha. 
Δεν ήταν εκεί ΚΑΝΕΙΣ από την όλη πολιτική εξουσία της Ελλάδας.
Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής, ούτε κανένας από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Όλοι ΑΠΟΝΤΕΣ!
Άφησαν μόνο τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, όπως μόνος του ήταν στον μεγάλο αγώνα και στις προσπάθειες που έκανε μέχρι να ξανακτυπήσουν οι καμπάνες του ναού, που ξαναχτίστηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη θέση της παλιάς εκκλησίας που καταστράφηκε από το καθεστώς το 1967.
Προφανώς, στον κ. Παπούλια και στον κ. Σαμαρά, δεν περίσσευε χρόνος...
Πολλές ασχολίες φαίνεται ότι είχε και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος, γι' αυτό και ήταν κι αυτός απών. Αλλά δεν μπορούσε έστω να στείλει έναν από τους δύο Υφυπουργούς του, τον κ. Κούρκουλα ή τον κ. Γεροντόπουλο, ή κάποιον από τους Γενικούς Γραμματείς του; 
Εκτός κι αν υπήρχε nota από την κυβέρνηση των Τιράνων...
Απών και ο κατ' εξοχήν αρμόδιος, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων...

Επειδή το μεγαλόπνοο έργο του σοφού Αρχιεπισκόπου κ. Αναστάσιου, το συγκρότημα του νέου Καθεδρικού Ναού «Ανάσταση του Χριστού», στο κέντρο των Τιράνων, που περιλαμβάνει ναό, το παρεκκλήσι «Γέννηση», το καμπαναριό και το Συνοδικό Κέντρο, αποτελεί το σύμβολο της ανασυγκρότησης των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε όλους τους τομείς της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κος Υπουργός:
Ø  Πώς δικαιολογείτε την απόφαση σας να μην είναι παρών ούτε ένας εκπρόσωπος της Ελλάδας στα εγκαίνια του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού στην πρωτεύουσα της Αλβανίας; 
Ø  Πριν αποφασίσετε να απουσιάσετε «μεγαλοπρεπώς», εξετάσατε και αξιολογήσατε  την σημειολογία της μη παρουσίας θεσμικών εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης στη συγκεκριμένη εκδήλωση ή ενεργήσατε επιπόλαια σαν να είστε εντελώς αδαείς;
Ø  Μήπως υπήρξε nota από την κυβέρνηση των Τιράνων για μη συμμετοχή Ελλήνων θεσμικών αντιπροσώπων;
Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

-----------------------------------------------------------------------------------------


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα «άγραφα»… της συγκυβέρνησης οι ιστορικές στιγμές και τα σύμβολα των Βορειοηπειρωτών

Θλίψη που έφτασε στα όρια της οργής, προκάλεσε η απουσία των Ελλήνων πολιτικών της συγκυβέρνησης από τα εγκαίνια του Καθεδρικού –Μητροπολιτικού Ορθοδόξου Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, τα οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος, ο ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Η εκκωφαντική απουσία  της πολιτειακής και πολίτικης ηγεσίας της Ελλάδος γέννησε ερωτηματικά που όσο αυτά δεν απαντώνται από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τόσο περισσότερο «φουντώνουν»  και συντηρούν  τις φήμες, περί σκόπιμης καταδικαστέας στάσης.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής ζήτησε εξηγήσεις διαμέσου του κοινοβουλευτικού έλεγχου, που έκανε στις ο πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος,  τόσο από τον Πρωθυπουργό και όσο και από τον Υπ. Εξωτερικών  .
Με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση εκλήθη ο Υπουργός Εξωτερικών (και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!) κος Ευάγγελος Βενιζέλος  να απαντήσει στην Βουλή για ποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση δεν παρευρέθηκε και δεν τίμησε το μέγα αυτό ιστορικό γεγονός, στο οποίο συνέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες αδελφοί ομογενείς της Βορείου Ηπείρου.
 Επιπλέον, ρωτήθηκε: «Αν υπήρχε” νότα“ για την απουσία Ελλήνων αξιωματούχων της Προεδρίας και της κυβέρνησης από τους κατά τα άλλα φίλους γείτονες.
Ο Ευ. Βενιζέλος ως  ο καθ΄ ύλην αρμόδιος  Υπουργός απαξίωσε να απαντήσει ο ίδιος στην Εθνική Αντιπροσωπεία , και έβαλε τον διορισμένο εξωκοινοβουλευτικό  Υφυπουργό κ. Κούρκουλα «να δώσει ως απάντηση μια ωραία έκθεση ιδεών τριών σύντομων παραγράφων, χωρίς φυσικά να απαντάει στο παραμικρό από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών».
Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπεύθυνος του ‘’Χριστιανοδημοκρατικού Ορθοδόξου Τόξου της Ευρασίας’’, καθηγητής κ. Α. Παναγόπουλος. Εξ άλλου στην ίδια ανακοίνωση ο τομέας εξωτερικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τονίζει:
«Σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου παρατηρούμε (βλ. δημοσιεύσεις περί προσπάθειας αυτοδιοικητικής εξαφάνισης της Χιμάρας ) να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας ολόκληρης κυβερνητικά καλοσχεδιασμένης καμπάνιας εξάλειψής τους, ως μειονότητας, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης , που κατέχει τον θώκο του Υπουργού Εξωτερικών και αυτοπροβάλλεται ως συμπρωθυπουργός , ο κ. Ε. Βενιζέλος, έδωσε εξετάσεις αλληλεγγύης στους εμπερίστατους και δοκιμαζόμενους αδελφούς συμπατριώτες και κατέδειξε όπως και κατά την περίοδο της Προεδρίας της Ε.Ε. ποια τον ενδιαφέρουν .
«Τα μπράβο και τα εύγε των ξένων»
Βλέπετε, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει σαν σκοπό της, να μην εμποδίσει με τίποτα την Ευρωπαϊκή πορεία της  γείτονος χώρας, ακόμα κι αν αυτή η πορεία ποδοπατά τα δικαιώματα και αγνοεί τα συμφέροντα των γηγενών Ελλήνων!
Έλεος! Μέχρι ποιου σημείου θα φτάσει η ταπείνωση; Τόσο υποχωρητική σε κάθε τι που ενοχλεί την γείτονα ;   Τι είδους σχέσεις ‘’συνεργασίας’’ αναπτύσσετε με τη γείτονα; Αλήθεια δημιουργεί,  πρόβλημα για εσάς και την κυβέρνησή σας η παρουσία Ελληνικής μειονότητας στη χώρα αυτή και κατά συνέπεια η λήψη πρωτοβουλιών για την προστασία του εκεί μειονοτικού Ελληνισμού ;
Είναι κάτι το αδιανόητο.  Κι  όμως η απουσία σας αλλά και η “άλλα αντ’ άλλων” απάντησή σας, το δηλώνει πια απερίφραστα και εθνικά ξεδιάντροπα...
Ο Ελληνικός λαός κατάλαβε πια με ποιους έχει να κάνει και ποιοι τον κυβερνούν.
Με προσκυνημένους και ανασφαλείς όχι μόνο στην Μέρκελ αλλά ακόμη και ….στα γειτονικά  κράτη και κρατίδια που, χωρίς να έχουν το παραμικρό έρεισμα τεκμηρίων ή ιστορικής βάσης για τα όποια εθνικιστικά τους  παραληρήματα εις βάρος της χώρας μας, παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ, διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λ.π
Δυστυχώς οι Έλληνες συγκυβερνήτες της χώρας σφυρίζουν αδιάφορα για τα μείζονα εθνικά μας ζητήματα   και… περιμένουν το τρένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ...ανάπτυξη!
Τέλος ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών του νομού Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων τόνισε: Πλανώνται πλάνη οικτρά… Νομίζουν πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να αφήσουν στην λήθη τις αξέχαστες πατρίδες και τα αδέλφια τους… Φαίνεται, πως η εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς κυβερνητικής προπαγάνδας  και στους βαστάζους του μιντιακού συστήματος κάνει τους Κυβερνώντες θρασύτατους και επικίνδυνους. Δυστυχώς η απάντηση που μας εδόθη στην Βουλή, για την εθνικά απαράδεκτη απουσία τους από την ιστορική τελετή των εγκαινίων του Μητροπολιτικού Ναού των Τιράνων κάνει ολοφάνερη την βεβαιότητά τους, πως οι δικοί τους καναλάρχες θα «δουλέψουν φιλότιμα» όπως πάντα, έτσι  θα ελαχιστοποιήσουν τον απόηχο του γεγονότος αυτού που αν παιζόταν στα δελτία των 08.00/09.00, θα προκαλούσε την «απόλυτη- εμετική  ξεφτίλα των εθελόδουλων»  στα μάτια του οικουμενικού Ελληνισμού.
 Όσο για τους έλληνες συμπατριώτες μας της Βορειοηπειρωτικής μειονότητας, έχει ο Θεός, που τους κράτησε όρθιους, ζωντανούς και ακμαίους τόσες δεκαετίες, υπό τις πιο αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες και πάντως έχει και ο Ελληνικός λαός, πάντα μια ζεστή αγκαλιά, αλλά και τον άσβεστο κοινό πόθο για τις αλησμόνητες πατρίδες»...

Σχετικό βίντεο στο www.nikosnikolopoulos.gr
Συνημμένα : Το πλήρες κείμενο της ερώτησης καθώς και η σχετική απάντηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου