Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Κώστα Καραθάνο συγγενείς και φίλοι

Χθες έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καραθάνος από το Λαζάτι της Βορείου Ηπείρου, πατέρας του προέδρου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνου.
Γεννήθηκε το 1924, σε μια οικογένεια με  πατριωτικές αξίες τις οποίες μεταλαμπάδευσε στην οικογένειά του, μεγάλωσε το γιο του στην Αθήνα  με αρχές και αξίες και τον κατείχε  το αίσθημα προσφοράς στην οικογένειά του, και στους συνανθρώπους του.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα, ώρα 4 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία πλήθους κόσμου, γνωστών, φίλων, Βορειοηπειρωτών, συγγενών από τη Βόρεια Ήπειρο και του Δημάρχου Περιστερίου.

Στην κηδεία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος. Ο γιος του Χαράλαμπος, σε κλίμα συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια, στον επικήδειο λόγο του, μίλησε για τη ζωή του πατέρα του και της οικογένειας Καραθάνου, για τους σκοτωμούς, τα βασανιστήρια και τις εξορίες των Καραθαναίων από το σύστημα του Χότζα και τόνισε τη συμβολή του πατέρα του στην ανατροφή του με περισσή αγάπη για τη Βόρειο Ήπειρο και την Ελλάδα.
Αιωνία του η μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου