Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Στο τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά ελεγχόμενη


Περίπου 6054 Αλβανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, και πάνω από 1800 οχήματα πέρασαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στο αλβανικό έδαφος,  από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, για να γιορτάσουν το  Πάσχα. Από το αλβανικό έδαφος έχουν διασχίσει τα σύνορα προς την Ελλάδα 3657 υπήκοοι.

Η ίδια κατάσταση και από  το σημείο διέλευσης της Κρυσταλλοπηγής, όπου μέσα σε 24 ώρες πέρασαν στο Αλβανικό περίπου 5900 μετανάστες και στο Ελληνικό 2.100.

Πηγές από το Τελωνείο της Κακαβιάς αναφέρουν ότι, "για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εισροή η αλβανική αστυνομία εργάζεται με 5 γκισέ ελέγχου διαβατηρίων στην είσοδο και 3 στην έξοδο , ενώ η ελληνική αστυνομία εργάζεται με 3 γκισέ ελέγχου διαβατηρίων  στην είσοδο και 3 στην έξοδο."
Οι μετανάστες στο τελωνειακό σημείο της Κακαβιάς δείχνουν ικανοποιημένοι για το έργο της αλβανικής και ελληνικής αστυνομίας.  Να σημειωθεί ότι ο χρόνος αναμονής στο τελωνείο για τη διεκπεραίωση των εγγράφων είναι σύντομη και ότι οι αστυνόμοι έχουν λάβει πολλά μέτρα για τις μετακινήσεις στα σύνορα. ..
Από την άλλη πλευρά πολλοί μετανάστες έχουν ανακοινώσει ότι, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας και της κρίσης θα εγκαταλείψουν σύντομα για πάντα την Ελλάδα για να χτίσουν τις επιχειρήσεις στη χώρα τους.
Αλλά, εκτός από τους μετανάστες που έρχονται για να γιορτάσουν το Πάσχα στην Αλβανία, έχει και πολλούς Αλβανούς που πάνε στην Ελλάδα σε συγγενείς τους για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου