Κυριακή 1 Απριλίου 2012

20-η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Βίντεο)



Στο συνέδριο του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, ο ηγέτης του κόμματος Βαγγέλης Ντούλες, θυμήθηκε με ευλάβεια τον πρώτο πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Μέλιο. 
"Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε ως κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, μετά την απαγόρευση της Ομόνοιας, να κατεβάσει υποψήφιους το 1992,  αλλά πολύ σύντομα έγινε και κόμμα των βλαχοφώνων της Αλβανίας,  κόμμα της κοινότητας των Σέρβων, των Μαυροβουνίων και άλλων κοινωνικών ομάδων" είπε στο λόγο του ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. 

Ο ηγέτης του κόμματος αυτού δήλωσε πως το ΚΕΑΔ συμμετείχε στην κυβέρνηση και ποτέ δεν είχε φήμη για διεφθαρμένες πρακτικές. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το ΚΕΑΔ υπήρξε και παραμένει προσανατολισμένο στην ανθρώπινη διάσταση και αυτό φαίνεται από τη στήριξη που έχει από τις μειονότητες στη χώρα. 
Στην επέτειο παραβρέθηκε και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δόλλης μίλησε για την απογραφή που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία. Δήλωσε δυσαρεστημένος με αυτή την απογραφή, και είπε ότι η ελληνική κοινότητα συνεχίζει να αισθάνεται πιέσεις των διαφόρων εθνικιστικών κύκλων.
Αν και δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, άφησε υπονοούμενα για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία.
Η Τζοζεφίνα Τοπάλι- πρόεδρος του Κοινοβουλίου και  αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, μίλησε  για τον πρώτο πρόεδρο του κόμματος αυτού, Βασίλη Μέλιο και εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση για αυτόν.
Απευθυνόμενη στο ακροατήριο τόνισε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για το σημερινό πρόεδρο Βαγγέλη Ντούλε και το κόμμα σας που έχει δύο πυλώνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Ό, τι πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε  συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση αυτών των δικαιωμάτων. Το κόμμα αυτό έχει μεγαλώσει και διαμορφωθεί  μαζί με τη δημοκρατία στην Αλβανία.»
"Το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει έναν εξαιρετικό φιλοσοφικό  άξονα, που τυχαίνει να  είναι συμπληρωματικό της φιλοσοφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη φιλοσοφία των προσπαθειών μας να γίνει μέρος αυτής της σημαντικής κοινότητας,» είπε η κ. Τοπάλι.

Ο Σοσιαλιστής ΠρόεδροςΈντι Ράμα στην χαιρετιστήρια ομιλία του, έδειξε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε,όπου σύμφωνα με αυτόν το Κόμμα δεν έχει παζάρι της αλβανικής πολιτικής και δεν έχει μπερδευτεί ποτέ σε μικροσυμφέροντα, χαρακτηριστικό της Αλβανικής πολιτικής τα τελευταία 20χρόνια, θύματα της οποίας έπεσαν και μερικά από τα στελέχη αυτού του Κόμματος.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου