Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αλβανία: Απορρίπτει το ενδεχόμενο ένωσης με το Κόσοβο ο Σ. Μπερίσα

Αλβανία: Απορρίπτει το ενδεχόμενο ένωσης με το Κόσοβο ο Σ. Μπερίσα"Σ' αυτή τη συγκεκριμένη φάση, το συμφέρον μας είναι να βλέπουμε το κοινό μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη περί ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο.

"Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον των Αλβανών να σεβαστούν τα υφιστάμενα σύνορα" δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σαλί Μπερίσα.

"Σ' αυτή τη συγκεκριμένη φάση, το συμφέρον μας είναι να βλέπουμε το κοινό μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
"Κάθε επαναπροσδιορισμός των συνόρων σήμερα εγκυμονεί τον κίνδυνο οι Αλβανοί να χάσουν εδάφη και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι τα εδάφη είναι αιώνια, αρνούμαι ένα τέτοιο σενάριο" συμπλήρωσε.

 http://www.imerisia.g

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΣΙΜΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ: ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Η ΕΝΩΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή