Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπερίσα επισκέφθηκε την πόλη του Τετόβου


O Πρωθυπουργός κ.Μπερίσα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην πΓΔΜ σταμάτησε  σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Τετόβου. Ο Μπερίσα καλωσορίστηκε αρχικά από τον Δήμαρχο του Τετόβου, κ. Sadi Bexheti  και χιλιάδες πολίτες που είχαν έρθει στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης και στο κτίριο του δημαρχείου, εν αναμονή του πρωθυπουργού.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Τετόβου, ο κ. Sadi Bexheti και άλλους ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Χαρακτηρίζοντας σαν ιστορική την πρώτη αυτή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μπερίσα για την πόλη του Τετόβου, ο κ. Bexheti εκτίμησε, επίσης   την υποστήριξή του για τους Αλβανούς παντού.
Ο Μπερίσα εξέφρασε την εκτίμησή του για την φιλοξενία , και τόνισε ότι "για μένα η επίσκεψη στο Τέτοβο είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός της ζωής μου και είναι η κατάλληλη στιγμή για να υποκλιθώ με το βαθύτερο σεβασμό μπροστά σε αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι με τη δουλειά, την αφοσίωση, το θάρρος, τη σοφία και το όραμα, μετέτρεψαν το Τέτοβο σε μια πόλη που έδωσε στους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και παντού στον κόσμο, μια αξιοπρεπή υπερηφάνεια. "
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κ. Μπερίσα δήλωσε ότι οι πολίτες του Τετόβου με τις προσπάθειές τους που κατέβαλαν, έκαμαν   όχι μόνο καθε Αλβανοί πιο ελεύθερο, αλλά  έκαναν και τα Σκόπια πιο ελεύθερα και πιο ασφαλή.
Μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος του Τετόβου, ο κ. Sadi Bexheti και ο πρωθυπουργός Μπερίσα δήλωσαν:
  Ο Δήμαρχος, κ. Sadi Bexheti: Εκ μέρους του Δημαρχιακού Συμβουλίου, για λογαριασμό των συμβούλων, για λογαριασμό των πολιτών του Τετόβου και των πολιτών  των Σκοπίων, ευχαριστώ γι τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας για αυτή την ιστορική επίσκεψη, για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη.
  Κύρε πρωθυπουργέ, θα παραμείνετε στην ιστορία της Δημοκρατίας των Σκοπίων για τη σημαντική αυτή επίσκεψη.  Σας εύχομαι καλή τύχη και καλά να περάσετεστην πόλη του Τετόβου!.
  Πρωθυπουργός Μπερίσα: Πρώτα θέλω  να  σας ευχαριστούμε θερμά για την αδελφική υποδοχή που μου επιφυλάξατε, αλλά επίσης να εκφράσω τη βαθύτατη μου τιμή, να υποκύψω με ευλάβεια μπροστά στους πολίτες και τους πολίτες του Τετόβου, στις γυναίκες και άνδρες, τα κορίτσια και τα αγόρια αυτής της πόλης όπου με  τη δουλειά, την αφοσίωση, τη γενναιότητα και το θάρρος τους, το πάθος τους για ελευθερία, έχουν κάνει το Τέτοβο μια πόλη ελεύθερη, μια πόλη των μεγάλων εθνικών αξιών, μια ευρωπαϊκή πόλη.
  Κύριε Δήμαρχε, ο πόλεμος, οι προσπάθειες και η συμβολή των πολιτών της πόλης αυτής είναι ειδική υπερηφάνεια για κάθε Αλβανό, όπου και αν βρίσκονται, στο Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, την Αλβανία, τη διασπορά και στις τέσσερις πλευρές του κόσμου.  Έρχομαι σήμερα σε μια πόλη με ένα ευρωπαϊκό όραμα.  Έρχομαι σήμερα σε μια πόλη που εκτιμά τους πολίτες της, παρέχει τις καλύτερες προδιαγραφές της ανοχής, της κατανόησης και της συνύπαρξης.  Με τον πόλεμο και τις προσπάθειές του, έκανε τα Σκόπια πιο ελεύθερα, ασφαλέστερα και πιο σταθερά.  Και όχι μόνο τα Σκόπια, αλλά και ολόκληρα τα νότια Βαλκάνια.
Το Τέτοβο σήμερα είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη αλβανική πόλη , με δύο πανεπιστήμια. . Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τους πολίτες του Τέτοβου και ολόκληρου του αλβανικού έθνους. Έρχομαι από την πόλη των Σκοπίων όπου είχα μια επίσκεψη , από τις πιο γόνιμες, με τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους φίλους μου, επικεφαλής των αλβανικών πολιτικών δυνάμεων.   Συμφωνήσαμε ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, να ανοίξουμε σύντομα ένα νέο ορίζοντα,  άνευ προηγουμένου στο σύνολο της ιστορίας μας. . Θα κάνουμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε  υποδομή, από τις πιο σύγχρονες στην επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.  Κανένας δεν μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο από σας από αυτή την υποδομή,πολίτες του Τετόβου. Είστε άριστοι εργαζόμενοι, απο τους πιο εργατικούς  Αλβανούς. Οι νέοι ορίζοντες της αγοράς προς τα Σκόπια, τα Τίρανα, την Πρίστινα, θα επιτρέψουν την ταχύτερη δική σας ευημερία , θα δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς από τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν αριστεύσει  στη μετανάστευση, με την εργασία τους και την αφοσιωσή τους, να έρθουν και να χτίσουν το μέλλον τους εδώ στο Τέτοβο.
  Για άλλη μια φορά, κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ θερμά και να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και  των Σκοπίων, μεταξύ της Αλβανίας και των Αλβανών σε όλη την επικράτεια των Σκοπίων, προς το συμφέρον και των δύο χωρών  μας.
  Σας ευχαριστώ πολύ!

  09/11/2011
 
http://lajme.parajsa.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου