Η απαίτηση του ΣΚ, έγινε μετά την απειλή που απηύθυνε ο ηγέτης της πλειοψηφίας στο βουλευτή της αντιπολίτευσης Saimir Tahiri . Ο Μπερίσα απευθύνθηκε στον Ταχίρι με τα παρακάτ λόγια: "  εφαρμογή του Συμφώνου σταθερότητας, μετά την απειλή γίνεται ο ηγέτης της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης αναπληρωτής επικεφαλής Saimir Tahiri.  Ο Μπερίσα απηύθυνε τη φράση: «Εσένα που μιλάς από τη θέση που κάθεσαι  μπορώ να σου κάνω το πρόσωπο πιο μαύρο από τα παπούτσια από την παιδική ηλικία μέχρι τώρα, από την παιδική ηλικία σου μέχρι σήμερα.. Γνωρίζεις  ότι εγώ σε ξέρω καλά, επίσης ξέρεις καλά που μεγάλωσες και πως μεγάλωσες, και ποιο είναι το διαβατήριό σου. Αυτά τα γνωρίζεις. . Αν όχι, πηγαίνε ρώτα ".
Για το ΣΚ, αυτή η ομιλία είναι προσβλητική και απειλητική,  παραβιάζοντας κάθε κανόνα όχι μόνο δεοντολογικό και ηθικό, αλλά συγχρόνως και τις διατάξεις του Κανονισμού της Συνέλευσης σχετικά με τη ρύθμιση και τη συμπεριφορά των βουλευτών κατά τη διάρκεια των συνόδων της ολομέλειας.
 "Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του Προεδρείου της Συνέλευσης να λάβει πειθαρχικά μέτρα για την απαγόρευση  15 ημερών από τη συμμετοχή στη σύνοδο της ολομέλειας του Σαλί Μπερίσα καθώς και τη χρηματική κύρωση της κράτησης του μισθού για όσες μέρες κρατήσει το πειθαρχικό μέτρο», δήλωσε στο αίτημα της ομάδας του ΣΚ.