Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απειλούν τη ζωή και την οικογένεια του Έλληνα Έπαρχου του Αλύκου, Χρήστου Καίση

Ένα μήνυμα  στο κινητό του τηλέφωνο και κάποια  τηλεφωνήματα με απόκρυψη που απειλούν τη ζωή και την οικογένειά του, έφτασαν στο κινητό του Επάρχου Χρήστο Καίση, της επαρχίας Αλύκου, της γνωστής επαρχίας για τις καταγγελίες περί διαφθοράς στις κατοικίες και στις περιουσίες στους Αγίους Σαράντα
 Ο Χρήστος ξαναεκλέγει έπαρχος εφέτος μετά από ένα από ένα «διάλειμμα» 8 χρόνων.
 «Θα εξαφανίσουμε  εσένα και την οικογένειά σου εάν συνεχίσεις να σκάβεις βαθύτερα το θέμα της περιουσίας μας», είναι το κείμενο ενός μηνύματος στο κινητό που εστάλη στον έπαρχο Καίση το Σάββατο βράδυ.
Ο Χρήστος δεν φοβήθηκε από αυτό, αλλά εκτίμησε και κατήγγειλε την απειλή αυτή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα, απειλή  η οποία συνοδεύτηκε και με τηλεφωνήματα από κρυφό αριθμό τηλεφώνου μέσω του οποίου οι καλούντες ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικοί από τα γραπτά μηνύματα.  Ο Καίσης λέει ότι όλα είναι στη διάθεσή του για την έρευνα, αφού το κινητό που χρησιμοποιεί είναι σύγχρονης τεχνολογίας , ώστε τα γραπτά μηνύματα, αλλά και τις συνομιλίες να τις καταγράφει κι έτσι να διευκολύνει τον εντοπισμό των δραστών αυτών του εκβιασμού.
Ερωτηθείς τι νομίζει ότι κρύβεται πίσω από αυτές τις απειλές, ο Καίσης εξηγεί: Την προηγούμενη τετραετία  έγινε σκανδαλώδη κατάχρηση  στη γη και τα οικόπεδα της επαρχίας. Τα πιο περιζήτητα ήταν αυτά που βρίσκονται παραλιακά, στο χωριό Berdenesh, μόλις 4 χλμ. από τους Αγίους Σαράντα, και αποτελούν μέρος της διοικητικής επικράτειας της επαρχίας μας. Για να γίνουν ιδιοκτήτες σε αυτά τα εδάφη και στα βοσκοτόπια υπήρχαν αιτήσεις, ζήτηση και  πιέσεις και διεφθαρμένες προτάσεις από την προηγούμενη θητεία μου (2003-2007).  Αλλά εγώ δεν παρανόμησα , δεν έκανα εμπόριο με τα δημόσια ακίνητα  και με την ιδιωτική περιουσία.  Αλλά δεν συνέβηκε το ίδιο και μετά την προηγούμενη θητεία μου "
  Ο Καίσης λέει ότι αυτό προέκυψε από την επανεξέταση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τα περιουσιακά, μετά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του στις εκλογές της 8ης Μαΐου του τρέχοντος έτους.
 Όταν κέρδισα ξανά την Επαρχία Αλύκου από τις εκλογές της 8ης Μαΐου, εξέτασα όλα τα έγγραφα που σχετίζονταν με τα περιουσιακά και διαπίστωσα ότι είχαν γίνει δύο εικονικές  πωλήσεις, τις οποίες και κατήγγειλα στην εισαγγελία και με αυτό το αντικείμενο ξεκίνησαν δύο αγωγές», λέει.

  Ο Έπαρχος Αλύκου συνεχίζει λέγοντας,- ότι μόλις πρόσφατα για την καταπάτηση περιουσιών που έχει καταφέρει να αποκαλύψει , απευθύνθηκε εγγράφως προς τον Πρωθυπουργό Μπερίσα και τη γενική εισαγγελέα Ίνα Ράμα.  Προφανώς αυτές οι δύο δικαστικές υποθέσεις, που έγιναν γνωστές  στην πυραμίδα του κράτους, χάλασαν τον ύπνο των "ψεύτικων" ιδιοκτητών της γης.
  "Είναι ακριβώς αυτά τα σημεία που ενθάρρυναν τους ανώνυμους να απειλήσουν εμένα και  την οικογενειά μου, λέει ο Καίσης, - αλλά να ξέρουν ότι καμία από αυτές τις μορφές δεν θα με αναγκάσει να αλλάξω γνώμη ή  τη στάση μου απέναντι στο νόμο και την παράνομη ιδιοκτησία  "

 πληροφορίες από την εφημ. shqip

9 σχόλια:

  1. opoios apeilei ton kaishi, tha exei na kanei me olo to voyrko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΑΠΙΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ...ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kITSIO GERA.MI FOVASAI.OLOI EMEIS POU SE STIRIKSAME STIS EKLOGES KAI SE STIRIZOME TOSA XRONIA, ALLA KAI OLA TA XWRIA TIS EPARXIAS ALUKOU EIMASTE DIPLA SOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοινη δηλωση πρεπει να βγαλουν ολοι οι επαρχοι της μειονοτητας υπερ του Καιση, προστατευοντας κατα καποιον τροπο και τον εαυτο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ti eparxia ki ayth tou alukou!!!!!!!!!!!!!mesa stis diaplokes einai synexeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. me to simpa8io alla oi malakes o albanoi 8a tou kl....oyn ta pa.pa...ria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα .. Αυτός ο τύπος θα κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή
    Είναι πλέον γνωστό ότι έχει της καλύτερες σχέσης με την αστυνομία
    Την άλλη φορά πιστεύω θα δεχτεί απειλές από την της παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις και θα τον προστατέψει το FBI ( Καλό σενάριο δεν είναι ???? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. nai tina soy pw twra.o ilias itan kaluteros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οποιος εχει κοτσια δεν απιλει ανονιμα βγαλτε ΄΄λεβεντες΄' τη μορφη σας και ελατε να μετριθουμε...............χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή