Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σερβικά δημοσιεύματα απειλούν την Αλβανία με πόλεμο εμπλέκοντας και την Ελλάδα

Σερβικά δημοσιεύματα απειλούν την Αλβανία με πόλεμο εμπλέκοντας και την ΕλλάδαΕάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις μάχες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβοτων Σκοπίων, συνεχίσουν την πολιτική της άνευ προϋποθέσεων υποστήριξης των Αλβανών και εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να σιωπά στους αλβανικούς σχεδιασμούς για την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας»,
τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ορθόδοξη συμμαχία Σερβίας, Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, ίσως και σε Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο, γράφει η σερβική ημερήσια εφημερίδα Kurir.
Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα, το παραπάνω συμπέρασμα βρίσκεται σε πρόσφατη έκθεση της CIA σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στα Βαλκάνια.
Η ίδια έκθεση, ισχυρίζεται η σερβική εφημερίδα, προειδοποιεί την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον ότι εάν συνεχιστεί η «τυφλή» υποστήριξη των ΗΠΑ στην Αλβανία, αυτό θα ωθήσει τις ορθόδοξες χώρες της περιοχής προς τη Ρωσία. Οι αναλυτές της CIA προτείνουν στις αμερικανικούς αξιωματούχους μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στα Βαλκάνια.
Οι ίδιοι αναλυτές της CIA γράφουν στην αναφορά τους, σύμφωνα πάντα με τη σερβική εφημερίδα, ότι είναι πιθανόν Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια να σχηματίσουν μια ορθόδοξη ένωση.
«Οι Αμερικανοί αναλυτές γράφουν ότι τα βαλκανικά κράτη, των οποίων οι επικράτειες θα επηρεαστούν από τον σχεδιασμό για μια Μεγάλη Αλβανία, δεν θα καθίσουν άπραγοι και ήσυχοι να παρακολουθούν τους Αλβανούς να κλέβουν τα εδάφη τους. Σε περίπτωση κινδύνου, Σέρβοι, Έλληνες, Βούλγαροι και Σκοπιανοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τους Αλβανούς. Σε αυτή την περίπτωση τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε νέα Μέση Ανατολή και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε ακόμα των ΗΠΑ», λέει καλά ενημερωμένη σερβική διπλωματική πηγή.
Το σερβικό σάιτ inserbia.info, από το οποίο αναδημοσιεύουμε την είδηση, επικαλείται «ειδήμονες» οι οποίοι εκτιμούν ότι το σενάριο Ορθόδοξης Συμμαχίας ενάντια στους Αλβανούς είναι πιθανό και θα αποτελέσει μεγάλο αγκάθι στο μάτι της Δύσης. Ο αναλυτής Djordje Vukadinovic λέει ότι η συμμαχία θα είναι μια λογική αντίδραση στην προσπάθεια δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας.
«Εάν η συμμαχία συμβεί, δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα τη δουν με ψυχραιμία επειδή είναι ξεκάθαρο ότι οι Αλβανοί είναι οι αγαπημένοι τους. Η Σερβία είχε μια παρόμοια συμμαχία πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συγκρούστηκε με την Τουρκία, θυμάται ο Vukadinovic.
Άλλοι Σέρβοι «ειδήμονες» λένε ότι η βαλκανική ορθόδοξη συμμαχία πρέπει να συγκροτηθεί έτσι κι αλλιώς και ισχυρίζονται ότι αυτή θα επιβιώσει ακόμα και εάν διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το σχέδιο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας ήταν σχέδιο του Ρήγα Φεραίου. Ο εν λόγω σχεδιασμός, όμως, όπως παρουσιάζεται γιατί εμάς μας «μυρίζει» Μόσχα από πίσω;

1 σχόλιο:

  1. Οι αλβανοι στη συνεχεια θα ζητησουν βοήθεια απο τους τουρκους και τους αραβες οι βουλγαροι δεν εχουν μπεσα μπμπορει να ερθουν εναντιον μας με τη στηριξη της ρωσιας και τα σκοπια θα εχουν και αυτα τη στιρηξη της ρωσιας ως σλαβοι αδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή