Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αλβανία: Ζητά οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για την υλοποίηση έργων υποδομής

Αλβανία: Ζητά οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για την υλοποίηση έργων υποδομήςΣτήριξη και οικονομική βοήθεια για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, του Κοσόβου, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στο πλαίσιο του "Vienna Economic Forum", που διεξάγεται στα Τίρανα.

   
Η χρηματοδότηση τέτοιων έργων υποδομής και διασύνδεσης μεταξύ των χωρών της περιοχής σχετίζεται ουσιαστικά με τη χρηματοδότηση ενός τμήματος της Ευρώπης, δεδομένου ότι είμαστε μέρος της, τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
   
Εξήγησε δε, ότι η χρηματοδότηση τέτοιου είδους έργων στην περιοχή αποτελεί "κομμάτι" της ανάγκης να είναι η Ευρώπη ένα πρότζεκτ ειρήνης και ασφάλειας.
   
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπογράμμισε την ανάγκη ευρωπαϊκής βοήθειας για την ανάπτυξη κοινών περιφερειακών έργων. "Είναι καλό να συνομιλούμε μεταξύ μας, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών πρότζεκτ, καθώς αυτό αναμένουν οι πολίτες μας" εξήγησε.
   
Ο Σέρβος πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την περιοχή, την οποία και χαρακτήρισε "εξαιρετικά εύθραυστη".
   
"Εάν δεν μπορούμε να λάβουμε βοήθεια και στήριξη από την ΕΕ, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα μπορούμε μόνοι μας" πρόσθεσε ο κ. Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου