Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ζευγάρι από την Αλβανία προμήθευε με όπλα τους Πυρήνες

Κατηγορούνται για προμήθεια όπλων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
zeugari-apo-tin-albania-promitheue-me-opla-tous-purines«Στις 15:00 το μεσημέρι, παίρνεις το 69....... (σ.σ. κινητό) στον Χρήστο και του λες “γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα”»... «Η ταβέρνα είναι ανάμεσα στην Αγία Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Πολύ εξυπηρετική θα είναι και η Κατερίνα» γράφουν οι έγκλειστοι Πυρήνες σε αυστηρώς προσωπική ηλεκτρονική επιστολή τους προς την Αγγελική Σπυροπούλου, προκειμένου να πάει στην Μάνδρα Αττικής και να παραλάβει ένα από τα πολεμικά καλάσνικοφ, που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο «Χρήστος» και η «Κατερίνα», φαίνεται να είναι ο 27χρονος και η 24χρονη, το ζευγάρι από την Αλβανία, που συνελήφθη χθες το πρωί από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενοι για προμήθεια όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Όπως προέκυψε από το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαζαν οι φυλακισμένοι Πυρήνες με την Αγγελική Σπυροπούλου, ο 27χρονος Αλβανός υπήκοος φέρεται να παρέλαβε ένα όπλο καλάσνικοφ από άγνωστο άτομο και να το παρέδωσε στην 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.
Σε γράμμα από τον Κορυδαλλό προς την 22χρονη, με τίτλο«Ραντεβού για καλάσνικοφ», οι έγκλειστοι Πυρήνες δίνουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα συναντηθεί με τον Χρήστο -όπως αναφέρεται- για το όπλο. «Σου κλείσαμε ραντεβού για καλάσνικοφ και σφαίρες την Τρίτη. Παίρνεις τον προαστιακό και σταματάς Θριάσιο-Μαγούλα. Από εκεί παίρνεις ένα ταξί. Προσοχή να έχεις καθαρό κινητό μήπως χρειαστεί να καλέσεις ραδιοταξί. Στις 3 το μεσημέρι, παίρνεις το 69... (σ.σ. κινητό) στον Χρήστο και του λες “γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα”», σημειώνεται στην επιστολή.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο αναφερόμενος «Κριστιάν» είναι ο αδερφός του 27χρονου, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για ληστείες στην περιοχή της Μάνδρας. Αυτός, ο φυλακισμένος δηλαδή, θεωρείται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του «Χρήστου» και της Αγγελικής Σπυροπούλου. Και η επιστολή συνεχίζει: «Είναι μπουμπούνες οι Αλβανοί αλλά πρόθυμοι. Η ταβέρνα είναι ανάμεσα στην Αγία Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Πολύ εξυπηρετική είναι η Κατερίνα», αναφέρεται στην επιστολή. Ο 27χρονος στις συνομιλίες του για την προμήθεια του όπλου φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κινητό τηλέφωνο της 24χρονης συντρόφου του, που συνελήφθη και εκείνη. Το ζευγάρι, που δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον ειδικό Εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου