Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Αλβανία: Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κέρι- Μπουσάτι

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Όπως αναφέρει το γραφείο του Αλβανού ΥΠΕΞ, ο Τζον Κέρι θεωρεί την Αλβανία ως έναν ισχυρό φίλο και συνεργάτη στο ΝΑΤΟ και εστιάζοντας τη συζήτηση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών."Η Αλβανία συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και με τους εταίρους σε μια σειρά από διαφορετικά μέτωπα. Σήμερα, ΗΠΑ και Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την περιφερειακή ασφάλεια, κατά του ISIS και άλλες πρωτοβουλίες. Πέρυσι, στην Ουαλία, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με τον οποίο συζητήσαμε για πολλά θέματα και σήμερα συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση" υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός.

Ο κ. Κέρι δήλωσε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει να γίνει ο "οικοδεσπότης" της διάσκεψης για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου