Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Εγνατία Οδός: Υπογραφή σύμβασης Υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών της Αλβανίας & της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Εγνατία Οδός: Υπογραφή σύμβασης Υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών της Αλβανίας & της Εγνατία Οδός Α.Ε.Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στo πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό, ως εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλου σε μεγάλα έργα υποδομής, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στην υπογραφή σύμβασης «Στρατηγική Διοδίων Οδικού Δικτύου Αλβανίας» που ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό.



Η σύμβαση υπογράφτηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας κ. E. Haxhinasto και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» καθηγητή Γιώργο Σκόδρα. Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η προετοιμασία ενός σχεδίου στρατηγικής της κυβέρνησης της Αλβανίας για τη χρήση διοδίων στο οδικό δίκτυο της χώρας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Παράλληλα, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια σύσκεψη της σύμβασης «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου επίβλεψης για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Αυλώνας»  από εκπροσώπους της Κοινοπραξίας με επικεφαλής την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Αλβανίας και των Υπηρεσιών Έργων Οδοποιίας (Albanian Road Authority). Η διάρκεια της σύμβασης είναι 44 μήνες με ημερομηνία εκκίνησης 10.03.2015 και συμβατικό αντικείμενο 1.663.300 ευρώ.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχοντας πετύχει την αναγνώρισή της ως μία από τις σημαντικότερες εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση και επίβλεψη έργων κατασκευής αυτοκινητοδρόμων και λοιπών υπηρεσιών συμβούλου σε έργα υποδομής, παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό με τη διαχείριση και επίβλεψη έργων στην Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία (όπου έχει
δημιουργήσει και υποκαταστήματα),  καθώς και την υποβολή πολλών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος σε διεθνείς διαγωνισμούς άλλων γειτονικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου