Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης ΟΓΑ των 360 ευρώ ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης

Ποια σύνταξη επαναφέρει ο Δημήτρης ΣτρατούληςΤην επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης ΟΓΑ των 360 ευρώ, που ελάμβαναν οι υπερήλικες ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επαναφορά της σύνταξης 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς άνω των 67 ετών.
Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, η επαναφορά της σύνταξης που είχε διακοπεί στο πλαίσιο της «μνημονιακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, θα υλοποιηθεί μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα».
Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως εντός της ημέρας θα φέρει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα εντάσσει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη ρύθμιση για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο.
Επίσης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση απάντησε και για τα φαινόμενα ταλαιπωρίας με τις ουρές δεκάδων μέτρων που παρατηρήθηκαν σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, επέρριψε την ευθύνη στην προηγούμενη ηγεσία υποστηρίζοντας ότι δεν είχε φροντίσει να κάνει την ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και πανεπιστημίων.
Αναφορικά με την δριμύτατη κριτική που έχει δεχθεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές απόπειρες να «αρπαχτούν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων υποστήριξε πως «δεν νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων να ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση».

3 σχόλια:

  1. Αν ισχυσει η εξαγγελια τοτε να χαιρονται οι βορειοηπειρωτες για τους φιλους που τους εχουν στην καρδια και στην πραξη τους εκοψαν τη συνταξη ΟΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που τους είδατε τους βόριο ηπειρώτες πόσοι είναι σύνταξη παίρνουν χιλιάδες αλβανοί θα χρεοκοπήσει ο ΟΓΑ πληρώνουν οι μαλακες οι αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή