Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Όταν η τύχη του τόπου μας είναι στην κόψη του ξυραφιού, οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν κουνούν ούτε τα δαχτυλάκι τους αν δεν αρέσει στα Τίρανα.

του Παναγιώτη Μπάρκα
Όλες αυτές τις μέρες, μετά τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη έβρισκα χρόνο να επισκεφτώ το χωριό. Χθες ήμουν και πάλι και χάρηκα που ανεξάρτητα που ήταν πολύ αργά, είδα στους δρόμους ξέγνοιαστα παιδιά να παίζουν. Ταυτόχρονα έζησα και πάλι τον εφιάλτη της νύχτας της Τρίτης.
Πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η συμπεριφορά των δικών μας εκπροσώπων και είπα μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα πρέπει σ' αυτού του είδους "εκπροσώπους" να βάλουμε την κόκκινη μούντζα της εθνικής ντροπής και προδοσίας. 


Απ΄αυτούς το θέμα θα έχει θαφτεί αν δεν κινητοποιούνταν ο Γενικός Πρόξενος και δεν δίναμε διάσταση στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Ήρθε με αποτέλεσμα και η πρέπουσα διάσταση για να διαμαρτυρηθεί επίσημα η Αθήνα. Οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν θα μιλούσαν.... διότι τα Τίρανα είχαν αποφασίσει να σιωπήσουν και θάψουν το θέμα. (!!!)
Οι δικοί μας εκπρόσωποι βγήκαν όλοι μετά, αφού μίλησε η Αθήνα (!), "Έκαναν" το χρέος τους.... μετά εορτής. Πρέπει να θυμηθούμε, το ίδιο συνέβη και με τη δολοφονία του Γκούμα στη Χιμάρα.
Αυτές τις μέρες, κανείς τους δεν μετέβη στη Δερβιτσάνη να δει τι γίνεται, να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες, να νιώσουν κι εκείνοι ότι έχουν κάποιον να τους προστατέψει. Να διμαρτυρηθούν κάπου σε μια αλβανική αρχή.... Τίποτε απ΄αυτά.
Για μια ακόμη φορά τους αντικατέστησε στο ρόλο τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας. Εκείνος πάει στις αστυνομικές αρχές αμέσως την επόμενη και διαμαρτυρήθηκε ... και εξ΄ονοματός τους. Εκείνοι όμως δεν είχαν την τόλμη ούτε να τον ειδοποιήσουν . Είχαν όμως το θράσος να αμολήσουν στο διαδίκτυο τη φήμη ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας ήταν άφανος. Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε πόσο μακριά έχουν φτάσει οι εκπρόσωποι μας. Όταν η τύχη του τόπου μας είναι στην κόψη του ξυραφιού, αυτοί δεν κουνούν ούτε τα δαχτυλάκι τους αν δεν αρέσει στα Τίρανα.
Και δεν ντρέπονται όταν οι ίδιοι οι Αλβανοί κατηγόρησαν δριμύτητα τις ενέργειες των τραμπούκων που ήρθαν να εκτονώσουν τα εθνικιστικά πάθη τους κατά των Σέρβων σε βάρος μας.... !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου