Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνέλευση Ορθοδόξων Επιστημόνων της Αλβανίας στα Τίρανα. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Συνέλευση για την αρτιότερη οργάνωση του Συνδέσμου των Ορθοδόξων Επιστημόνων της Αλβανίας πραγματοποίησαν το Σάββατο στα Τίρανα τετρακόσιοι περίπου πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, ενεργά μέλη του Συνδέσμου αλλά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Επιστημόνων της Αλβανίας λειτουργεί στο πλαίσιο του Καταστατικού της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας. Έχει ως σκοπό του την πνευματική καλλιέργεια των μελών του, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, την μαρτυρία της ορθόδοξης αλήθειας, την κοινωνική διακονία καθώς και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, στην εισαγωγική του ομιλία με θέμα “Θρησκευτική αναζήτηση στην Ευρώπη- Η σημασία των δημιουργικών μειονοτήτων”, τόνισε ότι «για να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο της η ορθόδοξη εκκλησία και να συμβάλλει στην πνευματική πορεία της Αλβανίας, θα χρειασθεί πριν απ’ όλα να είναι συνεπής στον μυστηριακό- σωτηριολογικό της χαρακτήρα».«Να παραμείνει αυτό που στην ουσία είναι, κιβωτός της αλήθειας την οποία αποκάλυψε ο Τριαδικός Θεός. Χώρος όπου τελεσιουργείται η μεταμόρφωση του ανθρώπου, η ένωσή του με τον Θεό της αγάπης. Αυτή την Ορθοδοξία οφείλουμε να εκπροσωπούμε στην Αλβανία και όπου αλλού βρεθούμε».Ακόμη, ο κ. Αναστάσιος, στην ομιλία του, ενθάρρυνε τα μέλη του Συνδέσμου. «Ας μην ανησυχούμε διότι δεν ανήκουμε στην πλειοψηφία. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε ένας δημιουργικός πυρήνας που θα βοηθήσει τη χώρα ν’ ανακαλύψει και ν’ αναπτύξει τα καλύτερα στοιχεία της ευρωπαϊκής κληρονομιάς της και να προχωρήσει σε μια νέα πνευματική ακμή». 

Η Συνέλευση κατέστησε σαφή την ανάγκη δημιουργικής συμμετοχής των Ορθοδόξων που διαθέτουν πανεπιστημιακές γνώσεις στη ζωή της Εκκλησίας μέσα στην σύγχρονη αλβανική κοινωνία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου