Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αλβανία: Ικανοποίηση για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα

«Η Αλβανία δεν είναι μία μουσουλμανική χώρα, αλλά μια ευρωπαϊκή χώρα όπου συνυπάρχουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι» δήλωσε με φανερή αίσθηση ανακούφισης και χαράς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα λίγα μόλις λεπτά μετά την άφιξη του αεροπλάνου του πάπα Φραγκίσκου στο αεροδρόμιο Μητέρα Τερέζα των Τιράνων.


Αναφερόμενος στο μήνυμα του πάπα για το εξαιρετικό μοντέλο θρησκευτικής συνύπαρξης στην Αλβανία και την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον ποντίφικα, ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι Αλβανοί έδειξαν σήμερα ότι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο και όχι με επιφύλαξης από τους σκεπτικιστές στην Ευρώπη».

Ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε 11ωρη επίσκεψη στην Αλβανία όπου εξήρε τη στάση της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας τονίζοντας ότι «το αμοιβαίο κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ καθολικών, ορθοδόξων και μουσουλμάνων είναι πολύτιμο αγαθό για τη χώρα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας».

Ο πάπας σημείωσε επίσης ότι η «αληθινή έννοια της θρησκείας προδίδεται από εξτρεμιστικές ομάδες» που «διαστρεβλώνουν και εκμεταλλεύονται τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων δογμάτων, και τις μετατρέπουν σε επικίνδυνο παράγοντα αντιπαράθεσης και βίας» αναφερόμενος προφανώς στις βιαιότητες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δρα στο Ιράκ και τη Συρία.

«Μακάρι η Αλβανία να συνεχίσει να πορεύεται συνεχώς σε αυτό δρόμο αποτελώντας πρότυπο για πολλές χώρες» ανέφερε επίσης ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου