Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αλβανία: Συναγερμός μυστικών υπηρεσιών πριν την επίσκεψη του Πάπα

  Αλβανία: Συναγερμός μυστικών υπηρεσιών πριν την επίσκεψη του ΠάπαΕν όψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικές αρχές καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα.
Ήδη, πριν από δύο μήνες, έχουν έρθει στην Αλβανία, κλιμάκια ξένων υπηρεσιών πληροφοριών που διερευνούν το κάθε τι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του Πάπα, τόσο μέσα στην Αλβανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα σε αυτές όπου πολλοί πολίτες είχαν συμμετάσχει στον πόλεμο τζιχάντ στη Συρία.
Οι ξένες υπηρεσίες- οι οποίες δεν κατονομάζονται- έχουν προτρέψει τις αλβανικές αρχές να τους ειδοποιούν άμεσα σε κάτι τι που θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει, ιδιαίτερα για εξτρεμιστές που επιστρέφουν τώρα ή για ριζοσπάστες ισλαμιστές που λειτουργούν στην Αλβανία ή στις γειτονικές χώρες- Μαυροβούνιο, Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο και Σερβία.
Η αστυνομία έχει θέσει σε αυστηρό κρυφό έλεγχο όλες τις οικογένειες που είναι γνωστό ότι έχουν μέλος ή μέλη σε ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες στο εξωτερικό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση τουλάχιστον 35 άτομα που έχουν επιστρέψει από τη Συρία και το Ιράκ, τελευταία, και θεωρούνται επικίνδυνα για τρομοκρατικές πράξεις.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου