Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο υποψ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Λευτ. Δημητρίου τονίζει: «Με ενότητα οι Ηπειρώτες μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους…»

Ο μοναδικός συμπατριώτης μας που περιλαμβάνεται στις λίστες των ευρωεκλογών, παρεμβαίνει για ζητήματα των Βορειοηπειρωτών και ετοιμάζεται να περιοδεύσει στην περιοχή μας

• Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας όπου οι προκλήσεις είναι πολλές και τα προβλήματα μεγάλα, η επιλογή των προσώπων εκείνων τα οποία θα την εκπροσωπήσουν σ’ ένα από τα ανώτατα όργανα της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον.

Ενόψει ευρωεκλογών η Ήπειρος αναζητά κι εκείνη «δικούς της» ανθρώπους που θα διεκδικήσουν ως μέλη του Ευρωκοινοβουλίου μια καλύτερη προοπτική για την περιοχή και για να γίνει αυτό, βασικό κριτήριο είναι η καταγωγή. Υπάρχει στις ευρωλίστες των κομμάτων Ηπειρώτης υποψήφιος; Πολλοί απαντούν όχι, όμως ο «Π.Λ.» εντόπισε τελικά έναν και μοναδικό!
Ο λόγος για τον Λευτέρη Ν. Δημητρίου, υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ., ο οποίος είναι γέννημα - θρέμμα Ηπειρώτης, με καταγωγή μάλιστα από τη Βόρειο Ήπειρο.
Ο κ. Δημητρίου, υποψήφιος και το 2009 με τη Ν.Δ., γεννήθηκε στο χωριό  Φανάρι των Αγίων Σαράντα, είναι Διευθυντικό Στέλεχος της Αρχής Πληρωμών της Ε.Ε. στην Κύπρο, γνωρίζει λοιπόν από πρώτο χέρι τη λειτουργία και τους θεσμούς της Ένωσης και έχει αναπτύξει έντονη δράση πάνω σε θέματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Εξάλλου, ήδη έχει έρθει σε επαφή με Ηπειρώτες της Αθήνας και με Βορειοηπειρωτικούς φορείς, ενώ τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει να περιοδεύσει σε όλη την Ήπειρο, προκειμένου να έχει επαφές και συναντήσεις με τους συμπατριώτες του και να δει από κοντά τα προβλήματα.

Παρέμβαση προς Σαμαρά
Ένα πρόβλημα που απασχολεί σημαντικό αριθμό Βορειοηπειρωτών, αλλά και άλλους ομογενείς μας όπως οι Πόντιοι, είναι τα επιδόματα και κυρίως τα βιβλιάρια Υγείας από τον ΟΓΑ των υπερηλίκων ομογενών.
Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε για το ζήτημα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητώντας την επαναφορά του επιδόματος! Ο Αντ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνάντησης δεν παρέλειψε να επαναλάβει το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη του προς τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους Έλληνες και άκουσε με προσοχή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, τα όσα του είπε για την επαναφορά του επιδόματος.

Συνάντηση με Β/Ηπειρώτες
Με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους Βορειοηπειρωτικών Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων συναντήθηκε επίσης πριν από λίγες ημέρες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Δημητρίου.
Ο υποψ. ευρωβουλευτής έκανε μια σύντομη αναφορά στην μακρόχρονη δράση του, στους στόχους και στις προσδοκίες του για τον Απόδημο Ελληνισμό, ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν να θέλει να ασχοληθεί με την Ευρωβουλή και ζήτησε την στήριξη όλων των Ηπειρωτών μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων.

Απαιτείται ενότητα
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι συμφώνησαν πως για να γνωστοποιηθούν στην Ευρωβουλή τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και συλλογικότητα, ενώ αναφέρθηκαν και σε ορισμένα προβλήματα που τους απασχολούν έντονα, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση των λεωφορειογραμμών προς τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου.
Απ' την πλευρά του ο Λ. Δημητρίου δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τα καυτά αυτά θέματα. Τόνισε επίσης πως το μήνυμα της ενότητας θα πρέπει να φτάσει σε κάθε Ηπειρώτη δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ενωμένοι και στην Ευρωβουλή, θα μπορούν υπό άλλη δυναμική να λύνονται προβλήματα και να γίνονται παρεμβάσεις».

Επίσκεψη στην Ήπειρο
Τετραήμερη περιοδεία στην περιοχή μας και φυσικά στη Βόρειο Ήπειρο θα πραγματοποιήσει προς τα τέλη της παρούσας εβδομάδας ο Λευτέρης Δημητρίου. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί και τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και πολίτες για ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, ενώ θα περιοδεύσει και στην ιδιαίτερη πατρίδα του που επίσης έχει ανοιχτά «μέτωπα» σε πολλούς τομείς.


proinoslogos.gr

6 σχόλια:

  1. ma ti lete, oxi mono ton akouse me prosoxi o samaras, alla kathotan prosoxi mprosta sto giganta teli
    kai to thavma egeneto se ena mina tha exoume kallokeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mi epitrepsome na mas klepsun ton psifo anthropi pou demagogun. oxi psifo sta komata pou kyvernoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i kaliteri epilogi boreioipiroti, me tis pio polles pithanotites na eklegei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λευτέρη! Λευτέρη! Μπορεί να κέρδισες πολλούς τίτλους αλλά για τον Λευτέρη. Δεν σε ακούσαμε ποτέ να αναφερθείς για τους ομογενείς σου, ούτε για την Αλβανία ούτε για την Ελλάδα. Και μας ζητάς την ψήφο τώρα που και οι νεοδημοκράτες καταψηφίζουν το κόμμα τους, γιατί περί ψήφων πρόκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΦΑΛΜΑ... "Ο μοναδικός συμπατριώτης μας που περιλαμβάνεται στις λίστες των ευρωεκλογών"...
    Υπάρχει και άλλος υποψήφιος που κατάγεται από πάρα πολύ γνωστή περιοχή Β/Η που μάλιστα έχει δηλωθεί κ δημοσιευτεί αρκετές μέρες πριν τον κ. Δημητρίου.
    Παρόλο αυτά μερικά μέσα συνεχίζουν να "γνωρίζουν" μόνο ένα συγκεκριμένο υποψήφιο.
    Συγχαρητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή