Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πρωθυπουργός και Δημητρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων

PAP 3701Για πρώτη φορά στην ιστορία της τοπικής Αστυνομίας, Πρωθυπουργός της χώρας ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Λευτέρη Δημητρίου,  τους τοπικούς βουλευτές ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο μαζί με τους αξιωματικούς τον ανέμενε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

PAP 3713Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση στην περιοχή, τα προβλήματα που υπάρχουν και τον διαρκή αγώνα των αστυνομικών κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Η Ήπειρος άλλωστε είναι μία ακριτική περιοχή και ο αγώνας των αστυνομικών για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και λαθρομετανάστευσης είναι διαρκής και με τεράστιες επιτυχίες. Άλλωστε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου είναι αυτή που κρατά την πρώτη θέση στην κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Ήπειρο, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ζήτησε να επισπευστεί το πρόγραμμα με την τοποθέτηση καμερών για τον έλεγχο των συνόρων.
PAP 3716Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μίλησε ο κ. Γιώργος Παπατσίμπας. Ο κ. Παπατσίμπας έκανε ειδική αναφορά στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των αστυνομικών και στην αυτοθυσία που επιδεικνύουν προκειμένου να έχουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Τόνισε ότι οι επιτυχίες στο οργανωμένο αλλά και το κοινό έγκλημα είναι μεγάλες και επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες που έχουν υποστεί.
Ο Πρωθυπουργός απαντώντας υπενθύμισε ότι το 1989 όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Οικονομικών, είχε γίνει γενναία αύξηση στους μισθούς των αστυνομικών... Με την αναστροφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας τέτοιου είδους αδικίες θα αποκατασταθούν.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων τόνισε:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας που μαζί με το λιμενικό μας νυχθημερόν παλεύουν για την ασφάλεια και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα εδώ στην Ήπειρο είναι γνωστό ότι έχετε αυξημένες υποχρεώσεις- θαλάσσια και χερσαία σύνορα- τα οποία προστατεύετε επιτυχώς. Έχετε να αντιμετωπίσετε τη διακίνηση των ναρκωτικών. Το κάνετε κι αυτό με μεγάλη επιτυχία.
Όπως έχετε να αντιμετωπίσετε και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Θέλω, γι΄ αυτό το λόγο, να πω ότι αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως και τις αντίξοες συνθήκες, με τους μεγάλους κινδύνους που πολλές φορές ελλοχεύουν στο έργο σας, κι αναγνωρίζει το έργο αυτό. Και γι' αυτό το λόγο και η Πολιτεία κι εγώ προσωπικά εξάροντας την πολύ μεγάλη προσφορά σας θέλω να σας πω ότι θα έρθει η στιγμή που αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν θα γίνουν, γιατί μπήκαμε σε μια φάση που η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα πηγαίνει προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω.
Και θέλω άλλη μια φορά εκ μέρους και των συναδέλφων μου όλων, να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε δίπλα σας, γιατί αυτά τα οποία κάνετε, τα κάνετε με αυταπάρνηση, με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμό. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ