Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Περισσότεροι από 480.000 εγκατέλειψαν την Αλβανία μέσα σε 10 χρόνια

Παράλληλα, όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT) Γκιεργκι Φιλίπι, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, και το 2027 ο αριθμός των θανάτων ενδέχεται να υπερβαίνει τον αριθμό των γεννήσεων.

Αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα μετανάστευσης έχει βρεθεί κατά την τελευταία δεκαετία η Αλβανία, με περισσότερους από 480.000 ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.


Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT) Γκιεργκι Φιλίπι αναλύοντας τα στοιχεία για τη φτώχεια και τις δημογραφικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, δήλωσε ότι πιθανόν το 2027 ο αριθμός των θανάτων στη χώρα θα υπερβαίνει τον αριθμό των γεννήσεων.

«Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, γιατί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Πέρυσι, το συνταξιοδοτικό σύστημα πήρε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων, ενώ σύμφωνα με το INSTAT, η ανεργία των νέων αυξήθηκε από 35% το 2001 σε 52% το 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου