Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Υπερήλικων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον κ. Στουρνάρα
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ    Β. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ                                                             Αθήνα 29/10/2013
       ΠΕΙΡΑΙΩΣ-  8-   ΑΘΗΝΑ     Τ. Κ.  10431
Τηλ/Fax  210 5228650
Κιν. Τηλ. 6944927385  -  6948473834 
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
   Η Συντονιστική Επιτροπή Υπερήλικων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, στα πλαίσια των συναντήσεων με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, σήμερα 29 τρέχοντος έγινε δεχτή από εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,. στα γραφεία του στη Βουλή. Παρών ήταν οι Βουλευτές κ. Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Χρήστος Μαντάς.

   Η Επιτροπή παρουσίασε τα παράπονα των υπερήλικων κατά τρόπο που οι Βουλευτές πείστηκαν ότι ο νόμος 4093/2012, περί περικοπής των Συντάξεων του ΟΓΑ, τους οδήγησε στον προθάλαμο του θανάτου. Αφού μας άκουσαν με προσοχή εκφράστηκαν με θυμό έναντι αυτής της εγκληματικής απόφασης της Κυβέρνησης εις βάρος των Υπερήλικων. Συγκεκριμένα ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος μας γνωστοποίησε ότι με την κ. Δούρου, τον κ. Κουρουμπλή και άλλους Βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή. Παράλληλα ετοιμάζουν τροπολογία νόμου για την επαναχορήγηση των Συντάξεων. Το ίδιο μας διαβεβαίωσαν και η κ. Δούρου, ο κ. Μαντάς και ο κ. Χατζηλάμπρου. Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος πολλές φορές ύψωσε την φωνή του στο Κοινοβούλιο για το εν λόγο θέμα, προχώρησε πιο πέρα. Θεώρησε την απόφαση της Κυβέρνησης «έγκλημα εν ψυχρώ» και πρόσθεσε ότι «σφάζουν κόσμο ενώ βρίσκεται σε απόγνωση», «δε διστάζω να πω ότι ήσαστε προδομένοι»…
   Στην συνάντηση αυτή μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε και άλλα προβλήματα, όπως την αδιαφορία «όλων των Κομμάτων» για να γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και ποια προβλήματα αντιμετωπίζει από την ιδιαίτερη πατρίδα μέχρι εδώ. Αδιαφορία για την ομαλή ένταξη μας στην Ελληνική κοινωνία, για το ότι παρόλο και Έλληνες πολίτες μας αντιμετωπίζουν ως ενός κατώτερου Θεού κ.α.

   Εκτός των όσων πιο πάνω ενημερώνουμε τους Υπερήλικες ότι εκ’ μέρους της Επιτροπής παρεδόθησαν στις Γραμματείες των δύο Υπουργών της Κυβέρνησης, κ. Στουρνάρα και Βρούτση, Υπομνήματα με το ίδιο περιεχόμενο, το ένα εκ’ των οποίων αναρτούμε στην συνέχεια:    

   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ
            ΕΛΛΗΝΩΝ    Β. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ                                         Αθήνα  25/10/2013                                                                                                        
ΠΕΙΡΑΙΩΣ-  8-   ΑΘΗΝΑ     Τ. Κ.  10431
Τηλ/Fax  210 5228650
Κιν. Τηλ. 6944927385  -  6948473834 

ΠΡΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
   Αξιότιμε κ. Υπουργέ! Υπόψη κατάρτισης του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος
εμείς οι Υπερήλικες Έλληνες Βορειοηπειρώτες ζητούμε να επανεξετάσετε το άρθρο του νόμου 4093/2012, περί αφαίρεσης της συμβολικής σύνταξης του ΟΓΑ.
   Επικαλεστήκατε τα περίπου 80 € σύνταξης από την Αλβανία τα οποία για να τα πάρεις ισοδυναμούν με τα έξοδα σύρε κι έλα και όποιες υποχρεώσεις εκεί. Έστω ακέραιο το ποσό πως μπορούμε να επιβιώσουμε με τα 80 € εμείς εδώ και αυτοί που ευτυχώς παραμένουν στα πατρώα εδάφη; Όταν γνωρίζετε ποια η κατάσταση στην Αλβανία και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στις περιοχές μας, τρομοκρατία, αρπαγές ιδιοκτησιών, κλεψιές, φωτιές, ακόμα και σκοτωμούς. Παρόλο που δεν θα ήμασταν αντίθετοι να τα αφαιρούσατε, όπως δεν διαμαρτυρηθήκαμε όταν επίσης η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφαίρεσε την μια σύνταξη εκ των δύο υπερήλικων.
   Ήμαστε ίσως οι τελευταίοι που έχουμε την ανάγκη αυτού του συμβολικού επιδόματος, λάδι στο καντήλι μας μέχρι να έρθει το πεπρωμένο, που δεν έπρεπε να μας το στερήσετε στην πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής μας εκτός του ότι, Έλληνες μεν το γένος, σήμερα ήμαστε και Έλληνες υπήκοοι.
   Κ. Υπουργέ! Ίσως περιττά τα περαιτέρω σχόλια αλλά μιας και μας πλήξατε στο οικονομικό και μας πληγώσατε ψυχολογικά επιτρέψτε μας να σας ρωτήσουμε και να απαντήσουμε μόνοι μας:  Μήπως εμείς φταίμε που πτώχευσε η Ελλάδα μας;  Μήπως χρωστάμε και δεν το γνωρίζουμε;
   Αντιθέτως οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις μας χρωστάνε πολλά:
   Γιατί η συμβολή των προπατόρων μας για την ανεξαρτησία του γένους και αργότερα την απελευθέρωση του υπόλοιπου είναι  ιστορικά δεδομένη.
   Γιατί από το 1914 και μετά, όντας παρατημένοι και απροστάτευτοι, πληρώσαμε πολύ ακριβά την λανθασμένη στρατηγική τους.
   Γιατί η νίκη του Ελληνικού στρατού έναντι των Ιταλών, μιας και βρισκόμαστε μπροστά στην μνημόνευση της επετείου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε εμάς. Τα σπίτια μας και πάντες οι ομογενείς, με όλο το «είναι» μας, συστρατευτήκαμε, ασχέτως αν το πληρώσαμε ακριβά, όπως και στη συνέχεια με την εμπόλεμη κατάσταση.
   Τώρα που εκείνο το κράτος διαλύθηκε, που ακόμα βασιλεύουν τα όσα αναφερθήκαμε πιο πάνω, τώρα που έχουμε εμείς την ανάγκη σας, σε εμάς ανακαλύψατε τα ισοδύναμα μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα; Αντί να μας είχατε «κορώνα» στις σκέψεις και τις πράξεις σας. Άραγε δεν έχετε και εσείς υποχρέωση να βρείτε μια λύση για το πώς μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς οι Υπερήλικες;
   Να γιατί ζητούμε να λάβετε υπόψη το αίτημα μας καθώς βρισκόμαστε σε πλήρη απόγνωση.   
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
 ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιώργος Τζομάκας        
 Συντονιστής και Αντιπρόεδρος του Γ. Σ. της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Υπερήλικες
Βαγγέλης Φράγκος, Κλεάνθη Κουκούμη, Νικηφόρος Τσολάκης, Τηλέμαχος Λαχανάς.

1 σχόλιο:

  1. η ωρα του τσιπρε΄ι΄σμου α χα ,καμια ψηφουλα και αυτοι ψαρευουν για ευρωεκλογες και δημοτικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή