Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Ν. Νικολόπουλος στη Β. Ήπειρο: Εδώ χτυπάει μία από τις καλύτερες και πιο ισχυρές φλέβες του ελληνισμού


Περιοδεία στη Βόρειο Ήπειρο για τον Αχαιό βουλευτή

Ο Ν. Νικολόπουλος στη  Β. Ήπειρο: Εδώ χτυπάει μία από τις καλύτερες  και πιο ισχυρές φλέβες του  ελληνισμού Περιοδεία στη Βόρειο Ήπειρο για τον Αχαιό βουλευτή
Περιοδεία στις επαρχίες Μεοσποτάμου, Αλύκου, Φοινίκης και Λειβαδιάς με σταθμούς δτους Άγιους Σαράντα, τη Φοινίκη, την Κρανιά, τη Λιβαδειά και πολλές ακόμα πόλεις και χωριά της Βόρειας Ηπείρου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμαμτέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ήπειρο και στην ακριτική Μητρόπολη Κονίτσης στους εορτασμούς για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο της Βορειοηπειρωτικής Νεολαίας Αχαΐας κ. Σταύρο Γκίνο.

Το πολυμελές κλιμάκιο των Ελλήνων  της Χριστιανοδημοκρατών συνόδευσαν στελέχη και μέλη της βορειοηπειρωτικής ομογένειας. Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με φορείς της Β. Ηπείρου και εκπροσώπους των ομογενών, όπως με την υποψήφια Βουλευτή της περιφέρειας Τιράνων της «Ομόνοιας», κ. Ευγενία Κότα, τον Έπαρχο Μεσοποτάμου, Θεμιστοκλή Καίση, Λειβαδιάς, Ηρώδη Νταλιάνη, Φοινίκης, Σωκράτη Σπύρου, τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» στους Αγ. Σαράντα, Χαράλαμπο Παντέλη, κ.α.



Κατά την διάρκεια των επαφών του, είχε την ευκαιρία να μιλήσει  με τους αλύτρωτους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της ομογένειας για τα προβλήματα που τους απασχολούν και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πολλά εξ αυτών, δεσμευόμενος με τη σειρά του, όχι απλά να μεταφέρει προς την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα εντός Βουλής τα δίκαια αιτήματα του ελληνισμού της Β. Ηπείρου, αλλά και να αγωνιστεί για την ικανοποίησή τους, μαζί με τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.



«Εδώ χτυπάει μία από τις  καλύτερες και πιο ισχυρές  φλέβες του ελληνισμού. Ένας ελληνισμός που δεν φοβάται και ξέρει  από κακουχίες.

Αποφασισμένος, ώριμος, μα και πολύ δυνατός, από τον οποίο εμείς, οι Ελλαδίτες πρέπει να παραδειγματιζόμαστε  σε πολλά» σημείωσε σε δηλώσεις του  ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας εκ νέου ότι επεισόδια εις βάρος της ομογένειας και των Ορθοδόξων, σαν και αυτά που συνέβησαν στην Πρεμετή «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πυγμή από την ελληνική πλευρά, η οποία θα πρέπει να κάνει σαφές προς την Αλβανία ότι ο δρόμος της προς τις Βρυξέλλες, περνάει μέσω Αθηνών».



«Ο ελληνισμός της Β. Ηπείρου  υπέφερε πολλά και δεν μπορεί κανένας να τον αναγκάσει να επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Η ευθύνη της Ελλάδας είναι τεράστια, όχι μόνο γιατί οφείλει να προστατέψει και να ενισχύσει τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα φυλάττουν Θερμοπύλες, αλλά και γιατί έχει κάθε συμφέρον, να διατηρήσει στην συγκεκριμένη, ευαίσθητη περιοχή, έναν πολύ ισχυρό πυρήνα ελληνισμού» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος.



Να σημειωθεί, ότι με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, ο κ. Νικολόπουλος γιόρτασε με παραδοσιακό τρόπο την εορτή του Αγ. Κοσμά στη Λειβαδιά, ενώ επισκέφτηκε το αρχαίο κάστρο του Λυκούρσιου και την δίδυμη αρχαία πρωτεύουσα της Β. Ηπείρου, καθώς επίσης κατέθεσε στεφάνι και στον ανδριάντα του θρυλικού αρχηγού του Βούρκου, του οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη, ο οποίος σε όλη σχεδόν τη ζωή του, πολέμησε κατά των κατακτητών και των εχθρών του ελληνισμού, προστατεύοντας τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



Συνεχίζονται οι πράξεις ιεροσυλίας στον Ναό Εισοδίων στην πόλη Πρεμετή εις βάρος των Ορθόδοξων λαϊκών και κληρικών ενώ έχει επισυμβεί ακόμη και βίαιος λιθοβολισμός κατά της Προξενικής Αρχής της Ελλάδος στην πόλη του Αργυροκάστρου



Ποιος ξέχασε το κακός χαμός έγινε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα όταν ελάχιστοι ιερόσυλοι δεν σεβάστηκαν το κοράνι και ακόμα ποιος δεν έχει στο νου του τις φωτιές και τις καταστροφές σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη κάθε φορά που προσβάλλονται η πίστη, τα ιερά πρόσωπα και τα σύμβολα των Μουσουλμάνων.

Τα όσα συμβαίνουν μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό του Δήμου Πρεμετής της Βορείου Ηπείρου προσβάλλουν  τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προκαλούν  κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Δυστυχώς όμως οι Σαμαράς και Βενιζέλος ακόμη δεν έχουν παρέμβει στα όργανα της Ε.Ε, προκειμένου να ζητήσουν έως ότου οι Αλβανοί λειτουργήσουν ως Ευρωπαίοι, να σταματήσει την χρηματοδότηση της υπό ένταξη χώρας , αλλά και όσο αφορά την ενταξιακή της πορεία, αφού η Αλβανική Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέτρεψε αλλά συγκάλυψε τους βανδαλισμούς και την βία.

Η Ε.Ε. πρέπει να αξιώσει τον σεβασμό  των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων από την Αλβανία  και να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην υπό διαμόρφωση ετήσια έκθεση για την πρόοδο της Αλβανίας στην προοπτική εντάξεως της στην Ε.Ε.

1 σχόλιο:

  1. είναι αλήθεια πως στους Αγ. Σαράντα έπαρχος ζήτησε απο το βουλευτή να μην δωθεί η σύνταξη των βορειοηπειρωτών γιατί δεν ψηφίζουν το ΚΕΑΔ; αν ναι, να μάθουν και αυτοί που ψηφίζουν ποιοι μας εκπροσωπούν και τι δηλώνων όταν συναντούν βουλευτές και υπουργούς! Αν είναι δυνατόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή