Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ενισχύονται τα μέτρα, συνεχείς οι έλεγχοι στα σπίτια, στο «κυνήγι» και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι

ASTYNOMIA SKYLOSΔεν θα μείνει τίποτα που δεν θα ελεγχθεί... Αυτή είναι η οδηγία της ηγεσίας της τοπικής αστυνομίας προς όλες τις δυνάμεις που παραμένουν παρατεταγμένες στην περιοχή Σουλίου, Λάκας Σουλίου και Ντουσκάρας...
Η επιχείρηση που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης και ελέγχονται σχολαστικά καταλύματα, κλειστά και απομονωμένα σπίτια, καλύβια και στάβλοι, θα συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση ωσότου εντοπιστούν ίχνη των δύο επικίνδυνων κακοποιών.
 Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν σε περισσότερα από 250 καταλύματα σε διάφορα χωριά, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανένα ίχνος του Μάριον Κόλα και του Ιλίρ Κούπα. Τις επόμενες ώρες στην μάχη του εντοπισμού μπαίνουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν ωσότου εντοπιστούν, τονίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι θέμα τιμής να ολοκληρωθεί η επιχείρηση με επιτυχία.
Η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο και δεν αποκλείουν να έχουν συνεργούς στην περιοχή οι οποίοι μεριμνούν ώστε να τους διασφαλίζουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Άλλωστε θεωρείται βέβαιο ότι φέρουν μαζί τους μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο προέρχεται από το ένα εκατομμύριο ευρώ που λήστεψαν από την Εθνική Τράπεζα Λάρισας.
Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία προχωρά και σε προσαγωγές ύποπτων ατόμων, ενώ αξιοποιεί στο έπακρο κάθε πληροφορία που μπορεί να φτάνει από πολίτες για μη συνηθισμένες κινήσεις στην περιοχή.
«Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, σπίτι σπίτι και στάβλο στάβλο, μέχρι να διασφαλίσουμε ότι δεν βρίσκονται στην περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός.
Παράλληλα παραμένει υπό ασφυκτικό κλοιό η παραμεθόριος με συνεχή μπλόκα και περιπολίες σε όλα τα πιθανά περάσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει την παραμικρή ένδειξη για διαφυγή των επικίνδυνων κακοποιών στην Αλβανία. Έτσι θα επιμείνει να χτενίζει την περιοχή με την βοήθεια πλέον των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ελπίζοντας ότι σύντομα θα γραφεί το τέλος σε μία δοκιμασία που διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου