Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Αυξάνονται οι αιτήσεις για άσυλο από Αλβανούς

http://www.zougla.gr/assets/images/1021635.jpgΜεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία στο χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τελευταία έκθεση της, σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει μια αύξηση της τάξης του 74% των αιτούντων άσυλο από την Αλβανία σε 5 χώρες του χώρου Σένγκεν (Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ελβετία και Λουξεμβούργο).
Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σε αυτές τις πέντε χώρες, μειώθηκε κατά 44% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι αιτούντες άσυλο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 51%, ενώ αυτοί από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μειώθηκαν.

H έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καταγράψει τη ροή των αιτούντων άσυλο την περίοδο από 31 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2013. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση ο κύριος προορισμός εξακολουθεί να είναι η Γερμανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου